№14 (7412)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Зупинити агресора: треба зробити це швидше

     Рішучими, ефективними та спільними діями. Швидким ухваленням рішень. Саме в такому темпі, переконаний Президент України Володимир Зеленський, демократичний світ має допомагати нам протидіяти агресорці-росії, адже час, який вільний світ витрачає на роздуми, держава-терорист витрачає на вбивства.
    «Україна разом із союзниками протидіє цьому майже рік. Cвіт вагався у 2014 році, коли росія без вагань окупувала Крим, у 2022-му, коли рф без вагань зробила війну повномасштабною.

  • Уповноважений Верховної Ради Україниз прав людини Дмитро Лубінець: «Дуже сподіваємося,що за підтримки Туреччини запрацює гуманітарний коридор»

     11—12 грудня в Анкарі відбулася міжнародна конференція омбудсменів, на якій було задекларовано намір створити гуманітарний коридор. Таким шляхом громадяни України — цивільні й військові могли б повернутися додому. У результаті зустрічей омбудсменів України та росії в турецькій столиці було передано списки тих людей, які потребують щонайшвидшого повернення: літні, тяжкохворі та поранені. 

  • Попри все навчання триває

     Війна, бойові дії та намагання агресора знищити все українське на тимчасово окупованих територіях не змогли  зруйнувати освітній процес у Харківській області. Навчання триває з вересня, і школярі та студенти, які навіть перебувають далеко від домівок, можуть навчатися в рідних школах та університетах. Звичайно, із самого початку повномасштабного вторгнення російських загарбників цей процес повністю перейшов на дистанційний режим і залишається таким досі, бо іншого безпекова ситуація не передбачає.

  • Василь БЕДЗІР

    Дім нових можливостей

     Село Нижнє Селище Хустської територіальної громади добре відоме на Закарпатті. Саме тут 1994 року запрацювала перша у країні сироварня, яка виробляє сир «Селиський». Знають село і завдяки гурту автентичної пісні «Гудаки», який успішно гастролює країнами Європи. А з початку війни місцеві підприємці та благодійники активно допомагають вимушеним переселенцям.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Винаходи, які зроблять країну сильнішою

     Четверо науково-педагогічних працівників Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: доктор філософії, вчений секретар вченої ради Анна Черв’як, кандидати технічних наук, доценти кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Богдан Боряк, Руслан Захарченко й Олександр Лактіонов отримуватимуть цього року премії Президента України для молодих вчених. Вони її заслужили за роботу «Цифрова трансформація засобів керування процесами економіко-виробничих систем».