№16 (7414)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    «Рамштайн-8»: що отримала Україна

     Восьма зустріч контактної групи з питань оборони України відбулася на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині за участі керівників оборонних відомств майже 50 країн. Країни-учасниці погодилися надати Україні зокрема бронетехніку та системи ППО. США заявили про пакет допомоги на 2,5 мільярда доларів, Німеччина — на 1 мільярд доларів. Довгоочікуване рішення Берліна про постачання танків Leopard так і не було оголошено.

  • Приклад послідовності та активної підтримки

     Велика Британія — серед країн, які віддано підтримують Україну у війні проти російської федерації. Ця держава показує іншим приклад послідовності у збільшенні обсягів допомоги Україні. І це не лише про зброю й техніку, а й про навчання українських військових. Важливість наявності в нашої держави такого найпослідовнішого союзника неможливо переоцінити.

  • Директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук: «І в цей буремний час є можливості для працівників та роботодавців»

     Торік 38,2 тисячі осіб, серед яких 31 тисяча мали статус безробітних, скористалися послугами служби зайнятості Рівненщини. І хоч на кожну вакансію претендувало дев’ять безробітних (жорстка конкуренція, що й казати!), 15,3 тисячі людей отримали роботу. Cлужба зайнятості Рівненщини за підсумками комплексної оцінки роботи — серед лідерів в Україні.
    2023 року працюватимуть на розвиток економіки краю насамперед через можливості, які навіть у цей буремний час дає українцям держава. Про них розмова з директором Рівненського обласного центру зайнятості Іваном ТКАЧУКОМ.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Добром зігріте серце

     Цей ошатний томик виокремлюється з-поміж інших численних видань, що вийшли друком у Сумській області останнім часом. І тема, і смислове наповнен­ня — на вістрі часу. Сама назва «Волонтерство Сумщини» привертає увагу. Однак як наголошує автор краєзнавець Анатолій Близнюк, видання не належить до традиційних, у яких, як правило, йдеться про представників волонтерського руху, їхні благодійницькі справи. 

  • Дитинство, яке перевернула війна

     Із початку широкомасштабної російської агресії держава, військові, волонтери, медичні працівники, а головне — батьки й рідні робили можливе і неможливе, щоб зберегти найцінніше — наших дітей. Про такі подвиги багато розповідей.
    Сумну статистику наприкінці минулого року наводили в Міністерстві внутрішніх справ: від початку повномасштабної війни в Україні до кінця  грудня 2022 року внаслідок обстрілів армії рашистів загинули вже понад 9400 мирних жителів, серед них 461 дитина, понад 1313 дітей постраждали.

  • Василь БЕДЗІР

    Смаколики з бабусиної печі

     Перші дні нового року збагатили скарбницю національних рекордів України із  Закарпаття в категорії  «Кулінарне мистецтво». Його автором стала кондитерка, прянична майстриня, педагог, дослідниця автентичної гастрономії Закарпаття, волонтерка Любов Керецман. Попереднім її рекордом був «Найбільший кіфлик», а тепер таким стала «Найбільша кількість унікальних пряничних зірок ручної роботи». Як любов до народних традицій у кулінарії допомагає ставати рекордсменкою та втілювати в життя сміливі задуми, розповідає кореспондент «Урядового кур’єра».