№20 (7418)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Світ продовжує об’єднуватися в підтримці України

     Чергове засідання уряду відбулося у День пам’яті жертв Голокосту. І промову перед засіданням Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розпочав із таких слів: «Ми схиляємо голови в пам’ять про мільйони закатованих. Біль єврейського народу — це і наш біль. Сотні тисяч українців — єврейського походження і ті, хто їм допомагав, — було вбито через люту ненависть нацистів. Переслідування, зневага та жорстокість до людей за етнічною та національною ознакою в часи Другої світової війни мали стати пересторогою для всіх держав світу, щоб таке ніколи не повторилося.

  • Роман КИРЕЙ

    Чи не замало однієї лікарні на 35 тисяч жителів?

     Монастирищенська багатопрофільна лікарня в Уманському районі на Черкащині — одна з тих, яка може постраждати внаслідок оптимізації мережі. Нині в ній дев’ять відділень, працюють майже 200 медиків. Вони надають допомогу понад 35 тисячам жителів громади та переселенцям.

  • Павло КУЩ

    Евакуація? Депортація!

     Неповнолітніх жителів України хижі російські загарбники не обійшли своєю збоченою увагою ще 2014 року під час окупації частини території Криму та Донбасу. рашисти взялися брутально перетворювати дітей на один з інструментів чи навіть видів зброї у протистоянні з Україною та Європою. Насамперед ідеться про токсичну ідеологічну зброю кремля: російська пропаганда поширювала огидні фейки про нещасних і навіть закатованих «бандерівцями» діток Донбасу. Чого тільки варта відверта дурня про «розіп’ятого хлопчика» у визволеному від московських диверсантів і терористів Слов’янську!

  • Співачка, телеведуча, народна артистка України Оксана Пекун: «Вірю, що наш народ підніме червону калину і переможе ненависного ворога»

     Оксана Пекун, народна артистка України. Завжди щира, усміхнена, енергійна, з піснями в дарунок, яких в репертуарі назбирала майже 200. Вона переконана, що українська пісня завжди має бути мелодійною, актуальною, журливою й веселою, яка зачіпає струни душі будь-якої людини. Десять років як музична керівниця та телеведуча програми «Фольк-musik» на телеканалі UA:Перший збирала давні народні пісні з усіх куточків України та пропонувала їх глядачеві й водночас наповнювала їх сучасним життям. Сьогодні з Оксаною ПЕКУН поведемо розмову про творчість та особисте.

  • Кузня футбольних зірок

     На початку року світ облетіла звістка про найдорожчий трансфер в історії українського футболу: гравець «Шахтаря» Михайло Мудрик перейшов до лондонського «Челсі» за рекордні 70 мільйонів євро. За інформацією донецького клубу, за свого напівзахисника гірники отримають ще 30 мільйонів євро бонусів. Тож Михайло Мудрик став найдорожчим футболістом в історії України. До цього цей список очолював Андрій Шевченко, за якого «Челсі» 2006 року заплатив «Мілану» майже 44 мільйони євро.