№5 (7403)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Економіка країни втрималася на плаву

    «Через повномасштабну агресію росії 2022 рік став найскладнішим для української економіки. Попередня оцінка падіння ВВП, за даними Міністерства економіки, становить 30,4%. Попри такий істотний спад це краще за всі наші попередні прогноз
    Коли росія почала терористичні обстріли нашої критичної інфраструктури, то були значні побоювання, що економіка може впасти на 35-40%. Цього не сталося. Силам ППО вдалося збити більшість російських ракет. Енергетики змогли втримати нашу енергосистему єдиною. Уряд вів роботу з партнерами щодо отримання партій генераторів, трансформаторів та іншого обладнання, необхідного для ремонтів мереж», — цитує слова Дениса Шмигаля департамент комунікацій Секретаріату Кабміну.

  • Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов: «Перший виклик після деокупації — відновлення роботи органів державної влади»

     Після призначення Олега Синєгубова головою Харківської обласної державної адміністрації грандіозні плани розвитку області в один день лютого зруйнували російські окупанти. Місто під постійними обстрілами, область і вся Україна почали працювати в іншому форматі із пріоритетами, які висунула війна. Як жила Харківщина 2022 року та які має плани на наступний, на підсумковій пресконференції поділився тепер вже очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег СИНЄГУБОВ.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Дитячі обереги з Опішного

     Кожен з нас у своєму дитинстві мав улюблені іграшки. Нині українські діти граються LEGO, гумовими динозаврами, машинками-трансформерами тощо. А чим забавлялися їхні ровесники 100, 200 років тому? Особливо ті, які жили у селах і на хуторах. Тоді не було ні матеріалів, з яких виготовляють сучасні іграшки, ні самих машин. Змалечку селянські діти бачили довкола себе тільки чудову природу та свійську худобу і птицю. Тож і дитячими іграшками були вирізані з дерева, виліплені із глини звірята, птахи.

  • Микола ШОТ

    Роботи, мов джазові композиції

     Заслужений художник України Володимир Чорнобай — член спілок художників у рідній країні та Польщі. Упродовж січня в Тернопільському обласному художньому музеї можна буде насолодитися його малярством на склі, оглянувши роботи із загальною назвою «Локдаун». У польському місті Сьрода-Шльонська біля Вроцлава шанувальники його творчості незабаром побачать «Сторінки польського щоденника» із художньо оформленими квитками і проїзними документами. До слова, ці експонати подорожують уже до четвертого польського міста.