№29 (7427)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Президент просив у європейців винищувачі та далекобійну зброю

     Президент Володимир Зеленський удруге за час війни виїхав за межі України, щоб особисто зустрітися з лідерами Великої Британії, Франції та Німеччини. Проте найбільший ажіотаж звістка про можливий приїзд українського Президента викликала у Брюсселі, де його чекали для участі в  саміті лідерів ЄС. Брюссельські журналісти йшли на будь-які хитрощі, щоб отримати від пресслужб євроінституцій підтвердження того, що Володимир Зеленський особисто прибуде на саміт, проте з міркувань безпеки деталі візиту тримали в таємниці до останньої хвилини.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Потрібна нова культура ставлення до ментального здоров’я

     Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) прогнозує, що до 2025 року кожен другий українець може зіткнутися із проблемами у сфері ментального здоров’я. Ці дуже невтішні цифри оприлюднено під час засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок агресії рф проти України.

  • П’ять нових послуг пришвидшують усиновлення

     Раніше потенційні батьки мали місяцями збирати необхідні документи та довідки в різних інстанціях, стояти в чергах, звертатися до служби в справах дітей та заповнювати заяви вручну. А сам процес усиновлення чи встановлення опіки міг тривати роками. 

  • Директор проєкту вивчення холодної війни в Центрі Девіса Марк Крамер :«Застосування ядерної зброї стане для росії катастрофою»

     Марк Крамер — директор проєкту вивчення холодної війни в Гарвардському університеті, директор сахаровської програми з прав людини, автор і  редактор кількох книжок і численних статей на різні теми. Зокрема він редагує серію книжок Гарвардського університету про дослідження холодної війни. Багато працював у нещодавно відкритих архівах у всіх країнах колишнього Варшавського договору та кількох західних країнах.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Макухівське сміттєзвалище надалі не димітиме?

     Полтавське КАТП-1628 закінчує пересипати ґрунтом, асфальтною бракованою масою та піском усю поверхню міського сміттєзвалища в селі Макухівка, яке заповнене на 135 відсотків та має пройти рекультивацію. Статус зони надзвичайної ситуації дав змогу замовити послугу без проведення тендерів. На ці роботи потрібно витратити 15 тисяч кубометрів ґрунту.