№31 (7429)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Кому буде легше знайти роботу

     Підтримка роботодавців і найбільш вразливих верств населення — уряд продовжує працювати над поліпшенням ситуації на ринку праці. Кабінет Міністрів на минулому засіданні затвердив новий порядок надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних. Тобто розширив програму компенсацій.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Хто стане наступним Генсеком НАТО?

     Нинішній Генеральний секретар НАТО 63-річний норвежець Єнс Столтенберг не має більше наміру перебувати на своїй посаді й хоче її залишити восени, коли закінчиться термін його мандата. Цю інформацію журналістам у Брюсселі підтвердила речниця Генсека Оана Лунгеску.

  • Не можна безкарно розстріляти лікарню

     Система спостереження за нападами на медичні заклади Всесвітньої організації охорони здоров’я з 24 лютого 2022 року по 13 січня 2023-го підтвердила 661 напад на медичні заклади в Україні, 96 — на медичний транспорт, 62 — на персонал, 101 особа померла, 131 зазнала поранень. Кількість зростає щодня.

  • Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович: «Щоб повернути українців з-за кордону, слід забезпечити їх сервісами, які вони мають у Європі»

     На сесію Комісії соціального розвитку Економічної і соціальної ради ООН, що проходила цього місяця у Нью-Йорку, з усього світу з’їжджаються урядовці, які відповідають за соцполітику у своїх країнах. У роботі сесії взяла участь і делегація України на чолі з міністром соціальної політики Оксаною ЖОЛНОВИЧ. Користуючись нагодою, наш кореспондент у Нью-Йорку поговорив з керівницею міністерства про виклики, які породила війна, — боротьбу з бідністю, стратегію повернення біженців, викрадення росією дітей, пошук грошей на всілякі виплати, брак соціальних сервісів, — і про те, як Україна їх долає.

  • Олег ГРОМОВ

    Імпорт електроенергії: особливості та перспективи

     Із перших чисел січня Україна перейшла на імпорт електричної енергії з Європи. Це один з інструментів зниження дефіциту генеруючих потужностей у вітчизняній  енергосистемі, що виник внаслідок систематичних російських обстрілів енергооб’єктів із торішнього жовтня.  Поки що залучають невеликі обсяги, однак Міненерго розраховує їх наростити. «Урядовий кур’єр» з’ясовує, які особливості постачання електрики, якими можуть бути ціни та які підприємства її імпортуватимуть.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Один дім для тисячі людей

     Уперше побувала тут торік у березні: хтось із мешканців тоді приїхав з Бучі, хтось — із Краматорська, Харкова... Чи Малина сусідньої Житомирщини. Тоді (пригадуєте?) ворожий снаряд влучив у ринок.
    «Коли почалася війна, в нас на рахунку було 8 тисяч гривень, тож закупили на них борошно і крупи. А вже 3 березня просто відчинили двері для людей, яким треба було десь прихилити голови та поїсти гарячого з дороги», — пригадує головний лікар санаторію Лариса Шишковська.