№36 (7434)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Демонстрація потужної американської підтримки

     Сміливий візит Президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена до Києва, що постійно перебуває під загрозою ракетних обстрілів, напередодні річниці боротьби України з повномасштабною російською агресією став приємним сюрпризом для українців. Глава нашої держави Володимир Зеленський назвав цей неоголошений візит надзвичайно важливим проявом підтримки України.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    російська загарбницька війна назавжди змінила світ, який ми знали

     Міжнародна Мюнхенська конференція, мета якої — обговорення актуальних питань зовнішньої політики, політики безпеки та оборони, вважається  найбільшим у світі зібранням, де обговорюють такі питання. Її учасники — світові політичні  лідери, провідні експерти, громадські діячі. Мюнхенська конференція проходить із 1963-го. Проте цього року вперше в історії її проводять в умовах, коли в серці Європи триває кровопролитна загарбницька війна, яку розв’язала ядерна держава проти сусіда, —  росія проти України. 

  • Олег ГРОМОВ

    Битва за титан: маємо шанс перемогти

     Хоч триває російсько-українська війна, вітчизняні й закордонні експерти вже обговорюють неабиякі плани щодо майбутнього розвитку української економіки та її перспективних галузей. Зокрема, США та інші провідні країни всерйоз оцінюють нашу титанову промисловість. Про що йдеться, з’ясовує «Урядовий кур’єр».

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Чому смакує «Байрактар»

     Перша продукція сумської сироварні О’bereg з’явилася на торговельних прилавках понад п’ять років тому, у грудні 2017-го. Покупці відразу звернули увагу на новинки завдяки насамперед їхнім неповторним смаковим властивостям, корисності, оригінальній упаковці. Тоді й пересічні покупці, і гурмани не помилилися: на молочний ринок вийшла сироварня з перспективною стратегією розвитку, сучасними технологіями, вмінням оперативно реагувати і задовольняти потреби покупців. 

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Урожай з-під плівки

     Полтавська міська рада успішно пройшла етап добору в ме­жах всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги у містах» і розпочала втілювати проєкт «Міський сад-город у Полтаві». Така співпраця відбувається згідно з укладеним меморандумом між міською радою та Alinea International Ltd — виконавцем проєкту «Супровід урядових реформ в Україні». Про це повідомила керівник КО «Інститут розвитку міста Полтава» Тетяна Татаріна. Цей проєкт міжнародної технічної допомоги фінансує уряд Канади.

  • Керівник апарату Сумської ОДА — ОВА Ігор Кальченко: «Ми не герої, але в очі дивитися людям нам не соромно»

     24 лютого виповнюється рік із дня повномасштабного вторгнення рф на територію України. Прикордонна Сумщина зустріла ворога однією з перших. До початку квітня область перебувала під окупацією та в оточенні росіян. 
    Як працювала Сумська обласна військова адміністрації в ті дні? Чим займалися держслужбовці апарату та інших структурних підрозділів ОВА? Про це і не тільки розповідає головний держслужбовець Сумщини — керівник апарату Сумської обласної державної — обласної військової адміністрації Ігор КАЛЬЧЕНКО, з яким зустрілися біля пам’ятника загиблим артилеристам, де відбувалися бої в перші дні війни.

  • Про присвоєння рангів державним службовцям

    Розпорядження № 149-р