№24 (7422)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Україна просувається європейським шляхом

     Практичні переговори про те, як прискорити шлях України до Європейського Союзу та якої допомоги наша держава потребує в продовженні реалізації реформ. Так українська влада анонсувала перші в історії держави консультації між урядом України та Колегією Європейської комісії, наголошуючи на пришвидшенні європейської інтеграції та чіткому розумінні найближчої перспективи для України стати членом Євросоюзу.

  • Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас: «Литва й надалі надаватиме підтримку за пріоритетами ЗСУ»

     Литва стала брендом в Україні, який не потребує представлення. Попри невелику територію та населення, ця балтійська країна — один з лідерів за обсягами допомоги Україні на душу населення й відіграє ключову роль у протистоянні російській агресії.
    Про внесок Литви у відсіч нападу рф, розміщення наших громадян та культурну співпрацю Укрінформ розмовляв з Надзвичайним і Повноважним послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом САРАПІНАСОМ.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Гуртом куємо перемогу

     З ініціативи правління споживспілки Рівненщини придбали ще один автомобіль для наших захисників. Із 24 лютого кооператори краю передали на фронт уже шість машин, якими раніше доставляли товари до споживачів. Розуміють, що там вони потрібніші, адже в лавах наших захисників понад 200 кооператорів та членів їхніх родин.
    Цього разу порадилися із представниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки Рівного, в чому найгостріша потреба на передовій.

  • Микола ШОТ

    Життя, сповнене Україною та доброчинністю

     Ціле століття прожила Ярослава Татарнюк. Століття, яке для українців було буремним, в полум’ї боротьби за державну незалежність України, Другої світової війни, а тепер ще й російсько-української. Пані Ярослава виросла в патріотичній родині в селі Озеряни недалеко від міста Борщів на Тернопільщині. Разом з чоловіком Михайлом була активною учасницею національно-визвольних змагань 1930—1940 років. Коли ж енкаведисти стали переслідувати подружжя, Татарнюки подалися за кордон.