№52 (7450)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Уряд означив пріоритети на цей рік

     Уряд презентував План пріоритетних дій на 2023 рік. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив: «План дій уряду — понад 500 завдань. Це законопроєкти, постанови, програми та проєкти. Це позитивні зміни для громадян та бізнесу, нові реформи, трансформація країни. Уже зараз, не чекаючи завершення війни. Це все для нашої перемоги, відбудови. Для сильної та оновленої України».

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Староста — солдат універсальний

     Острозька територіальна громада утворилася на останньому етапі децентралізації в межах однойменного району. Подібних в Україні небагато. Громада чималенька — до війни було 47 тисяч жителів. Охопити все, що відбувається, із центру складно.
    «Ми одразу пішли шляхом утворення старостинських округів, межі яких збіглися з територіями колишніх сільських рад. Кандидатури старост рада громади затвердила за моїм поданням, як тоді передбачав закон. Одне з головних завдань старости — бути містком у комунікації між жителями округу та керівництвом і достойно представляти інтереси своєї частини громади», — розповідає голова громади Юрій Ягодка.

  • Генеральний директор Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег САМЧУК: «За добу від одного донора було врятовано чотири життя»

     У місті Мукачеві вперше пересадили пацієнтові серце від донора. Провідну роль відіграли львівські лікарі, які працювали разом з мукачівськими фахівцями. Про особливість операції, яку здійснювали за межами свого медичного закладу, а також перспективи розвитку трансплантології в Закарпатській області розповів генеральний директор Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег САМЧУК.

  • Олег ГРОМОВ

    Весна: час перевірок та оцінок

     Традиційно навесні Національний банк України проводить стрес-тестування банків. Нині в умовах воєнного стану до оцінки стійкості фінансової системи підвищена увага, тож «Урядовий кур’єр» вирішив з’ясувати, які фінансові установи можуть не пройти перевірку і як вона вплине на ринок.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Коли пампушки теж стають зброєю

     Щодня під Бахмутом і в інших гарячих точках фронту зазнають поранень і відходять у вічність десятки вірних синів України. Серед них полтавці. Жителі Полтавської області з перших днів війни активно долучилися до визвольної боротьби проти агресора. Попри важкі втрати земляки рішуче налаштовані вигнати знавіснілого ворога з нашої землі, помститися за смерть рідних і близьких. Хто не може воювати зі зброєю в руках, той вносить свою частку в перемогу в тилу.

  • Роман КИРЕЙ

    Об’єктивно і виважено проти засилля брехні

     У прифронтових українських населених пунктах дуже відчутний інформаційний вакуум. Нестабільне електропостачання спричиняє перебої в роботі мобільного зв’язку, інтернету, телебачення й радіо. У таких умовах додаткової ваги набуває друковане слово — місцеві та центральні газети. Але їх тут жителі та військові захисники бачать, на жаль, нечасто, хоч прагнуть читати новини й аналітику українською мовою.

  • За ефективну роботу в умовах повномасштабної війни

     Престижну міжнародну нагороду щороку вручає профільний журнал про діяльність центральних банків та фінансових регуляторів Central Banking. Як зазначено на офіційному сайті НБУ, міжнародні експерти високо оцінили комплексні зусилля команди Національного банку, які забезпечили стабільність та безперервність роботи фінансової системи країни в безпрецедентно важких умовах повномасштабної війни.