№55 (7453)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Ідемо вперед євроінтеграційним шляхом

     Країна рухається шляхом інтеграції до європейського внутрішнього ринку. Триває плідна співпраця з європейськими партнерами для трансформації та реформ у нашій державі, яка має амбітну мету бути готовою до вступу в Європейський Союз максимум за два роки. На цьому Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив у промові перед черговим засіданням Кабінету Міністрів.
    Очільник уряду додав, що днями Євросоюз та Україна пролонгували транспортний безвіз ще на рік, тобто до 30 червня 2024-го.

  • Павло КУЩ

    Неспіймана риба завжди велика

     На Донеччині, де свого часу працювали багацько вугільних шахт, металургійних, машинобудівних  заводів, а ще фабрик та інших промислових підприємств, знаються на доміно — улюбленій настільній грі робітників в обідню перерву чи після зміни. Отож всі любителі цієї гри не раз чули від партнера чи суперника, який, чимдуж гамселячи «камінцем» об стіл, голосно вигукував: «Р-р-риба!» Якщо коротко, це означало блокування гри, яка заходила у глухий кут і припинялася, а переможців виявляли після підрахунку очок на «камінцях», яких вже не було змоги використати.  

  • Василь БЕДЗІР

    Коли влада і благодійники об’єдналися

     У 10-тисячному Тячеві на Закарпатті офіційно зареєстровано 3200 вимушених переселенців. Вони прибували в місто поряд з українсько-румунським кордоном уже з перших днів російського вторгнення в Україну. Як нині почуваються тут люди зі сходу та півдня, багатьом з яких нікуди повертатися, бо їхнє житло зруйновано або населені пункти — в зоні бойових дій?

  • Микола ШОТ

    Ходив іконописець на війну

     Володимир Шерстій — заслужений майстер народної творчості, іконописець, художник з Тернополя. На 24 лютого 2022 року мав квиток на літак до Єгипту на відпочинок. Змушений був повернутися того ранку з півдороги додому, бо рашисти розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вирішив, що піде на фронт, хоч життя відрахувало йому вже понад 60 років. Він на це не зважив, добровольцем став у лави оборонців рідної землі. У зону проведення бойових дій митець часто їздив із 2014 року, щоправда, як волонтер. Пройшов і Майдан. 

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Вкарбований у літопис Полтавщини

     За доброю традицією, ювілеї творця теорій про біосферу та ноосферу, провідну роль живих істот у геохімічних процесах, походження мінералів, основоположника геохімії, біогеохімії, організатора і першого президента Української академії наук, засновника Національної бібліотеки України відзначали у краєзнавчому музеї в Полтаві. Тут експозиційної площі більше, але війна й ремонт внесли корективи. Традицію довелося порушити, тому у велику виставкову залу короленківського музею набилося гостей як у рукавичку. Завітали музейники, педагоги, бібліотекарі, краєзнавці, студенти, представники місцевої влади.

  • Інформація про бюджет за бюджетними програмами

     Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України є головним розпорядником бюджетних коштів за наступними бюджетними програмами:

    — КПКВК 0411010 «Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Кабінету Міністрів України»