№56 (7454)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Чи світить путіну тюрма в Гаазі?

     Рішення Міжнародного кримінального суду видати ордер на арешт президента росії владіміра путіна, оприлюднене наприкінці минулого тижня, стало справжньою інформаційною бомбою. Про підготовку цього рішення було відомо, очевидно, лише вузькому колу осіб,  і воно стало сенсацією не лише у Брюсселі, а і в самій Україні.

  • Віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак: «Ми хочемо межувати з вільною Україною, а не з росією»

     Польща — один з головних союзників України в часи російсько-української війни. Її внесок у допомогу Україні та українцям важко переоцінити. Про військовий компонент цієї допомоги, оцінки євроатлантичних перспектив України та російської загрози в інтерв’ю Укрінформу розповів віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш БЛАЩАК.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Літри і центнери, що додають здоров’я

     Ось уже багато років Лебединське вище професійне училище готує фахівців для лісового господарства. Створений 70 років тому заклад подає приклад не тільки добротної організації освітнього процесу, а й умілого та ефективного господарювання. Адже весь час тут мають власне підсобне господарство, в якому утримують велику рогату худобу.
    Здавалося б, який зв’язок між підготовкою лісівників і тваринництвом? Як вважає директор училища Анатолій Троян, цілком логічний і виправданий.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Як врятувати районку?

    «Щойно повернувся з Боремельської громади. Її голова Віктор Корінь чудово розуміє, як важливо нині зафіксувати для історії, чим живуть люди в цей буремний час і на що спрямовані зусилля місцевої влади. Він високо цінує працю журналістів. Хоч війна добряче перекроїла видатки, знаходить бодай невеликі гроші на висвітлення життя у глибинці. Таке саме адекватне сприйняття є і в Ярославицькій громаді. Сторінка в нас коштує небагато — 4 тисячі гривень, але постійних угод на висвітлення діяльності установ не маємо», — розповідає досвідчений редактор.

  • Олег ГРОМОВ

    Що загрожує фермерським господарствам?

     Аграрну продукцію в Україні виробляють понад 50 тисяч сільгосппідприємств, 92 відсотки з яких — фермерські господарства. Статистично активних — приблизно 32,5 тисячі, з яких майже 29 тисяч, за даними Держстату, мають в обробітку 4,7 мільйона гектарів угідь. Вітчизняне фермерство давно стало одним із провідних сегментів сільськогосподарського виробництва.