№59 (7457)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Війна завдає колосальних збитків

     Жахливі втрати України, спричинені російським воєнним вторгненням, збільшуються. Дії агресорів-окупантів, на жаль, і далі обертаються численними жертвами серед цивільного населення і широкомасштабним руйнуванням  будинків, підприємств, інфраструктури й економічними збитками.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    російська державна машина діє за концепцією гулагу

     На території росії створено понад 10 військових концентраційних таборів, у яких утримують тисячі українців. Про це повідомив російський правозахисник, засновник громадського проєкту Gulagu.net Володимир Осєчкін на слуханнях правового комітету ПАРЄ, що відбулися в Парижі. «У нас є докази, що садисти з фсб та фсвп застосовують до українських військовополонених жорстоке поводження та тортури», — заявив Володимир Осєчкін.

  • Олег ГРОМОВ

    Позики до зарплати: регулятор анонсує неабиякі зміни

     До істотних змін на ринку фінансового мікрокредитування Нацбанк України готується, щоб, як заявляє його голова Андрій Пишний, досягти  забезпечення прозорої структури власності ринку. За його словами, є величезна кількість запитань до компаній, які працюють у цій царині, особливо під час повномасштабної війни.
    Чи справді цей ринок можна вважати прозорим і  як розв’язати проблеми, з’ясовував «Урядовий кур’єр».

  • Роман КИРЕЙ

    Допомагають знайти зниклих безвісти

     Торік 22 жовтня «Урядовий кур’єр» розповідав про початок роботи ДНК-аналізатора, який відкрив нові можливості в розкритті злочинів та наданні ексклюзивних послуг. Надсучасний апаратно-програмний комплекс RapidHIT ID дає змогу фахівцям Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України за 90 хвилин встановити ДНК-профiль для ідентифікації особи. Як вплинуло використання новітньої техніки на розкриття злочинів, зокрема воєнних?

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Активність задля здоров’я

     Цього року 11 територіальних громад Полтавщини отримають субвенцію з державного бюджету на виконання заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки — локації здорової України». Це повідомила начальниця управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко. До 15 березня на місцях мали визначити відповідального й координатора проєкту, а з 1 квітня — організувати проведення тренувань, спортивних фестивалів, вікторин і естафет для всіх верств населення. 

  • Шевченко воює й нині своїм палким словом

     Цьогоріч після певного затишшя до активної просвітницької, громадської діяльності взялася Тернопільська організація ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка. Уже організувала чимало розмаїтих дійств: заходи з відзначення ювілеїв чи річниць видатних українських постатей Лесі Українки, Тараса Шевченка, Блаженнішого Любомира Гузара, репрезентації книжок, зустріч молоді з добровольцями. Провели акцію «Книга, що лікує» для  воїнів ЗСУ, які перебувають на лікуванні в обласному центрі, виставки, зокрема  фалеристики й порцеляни, концерт народного аматорського хору та інші. У березні, звісно, гучно звучить Шевченківська тема.