№61 (7459)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Країна реформується і трансформується

     Енергетичний, транспортний, економічний, митний і цифровий безвізи. Статус держави-кандидата у члени Євросоюзу й активне виконання семи рекомендацій Європейської комісії задля подальшого руху до членства в ЄС. Усе це Україна вже має в арсеналі на шляху інтеграції до європейського внутрішнього ринку.
    «Тепер маємо амбіцію цьогоріч відкрити переговори про членство, а за два роки бути цілком готовими до вступу в ЄС», — неодноразово наголошував Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Євроатлантична інтеграція: угорський чинник

     Минулого тижня під час щорічної звітної конференції у Брюсселі Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив журналістам, що 4—5 квітня скличе засідання Комісії Україна — НАТО на рівні міністрів закордонних справ. На перший погляд, особливої сенсаційності в цьому анонсі немає, адже питання війни протягом останнього року в Україні стає предметом обговорень міжнародних форумів різних форматів. Проте Комісія Україна — НАТО на високому рівні не збиралася протягом останніх шести років, оскільки  вето на такі зустрічі накладала Угорщина. Як і чому саме нині Генсекові Столтенбергу вдалось обійти вето? Претензії Будапешта

  • Перший заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Мирослав Білецький: «Війна поставила новий виклик: реабілітації й відновлення потребують мільйони українців»

     Війна і незчисленні поранення та ураження, яких бійці й цивільні зазнають у зоні бойових дій, спонукають працівників галузі охорони здоров’я до ще інтенсивнішої роботи. Як у цих складних умовах із завданнями й викликами, що постали у зв’язку з війною, справляється медична галузь на Закарпатті, як координує її роботу місцева влада, кореспондент «Урядового кур’єра» розпитав першого заступника голови Закарпатської обласної військової адміністрації Мирослава БІЛЕЦЬКОГО.

  • Олег ГРОМОВ

    московія вже в надійних лещатах санкцій

     Одним із чинників впливу на російську економіку, щоб вона не могла отримувати криваві гроші на продовження широкомасштабної війни в Україні, було запровадження нафтового ембарго. Із 5 грудня 2022 року країни ЄС запровадили заборону імпорту російської нафти, а з 5 лютого 2023-го — ввезення на свою територію нафтопродуктів з росії. Поза тим, Європейський Союз, країни G-7 й Австралія домовилися про запровадження так званої стелі цін на пальне походженням з рф.

  • Друга війна ветерана

     Цього року кожен новий день Василь Шаповал розпочинає з ознайомлення з поточними новинами. Якщо надходить свіжий номер місцевої газети, то перечитує всі її шпальти, неодмінно слухає радіо, дивиться випуски телевізійних новин. Головна тривога ветерана — нинішня війна України проти російських загарбників. Зізнається: не думав і не гадав, що через вісім десятиріч війна знов увірветься в його життя, стане сильним і важким випробуванням, насамперед душевним. І не тільки його, а й мільйонів українців і людей у всьому світі.

  • Кадрові питання

     Президент України

    звільнив
    призначив