№72-73(7470-7471)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Дружня Канада разом з Україною

    Цього тижня робочий графік Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля багатий на міжнародні візити до дружніх країн — Канади та Сполучених Штатів Америки.  Перша зупинка очільника українського уряду — Торонто. Канада однією з перших ухвалила рішення про фінансову, військову підтримку нашої держави, конфіскацію російських активів, щодо санкцій.

  • Данія допомагає в захисті морського узбережжя

     Данія відіграла важливу роль в захисті Одеси та Чорноморського узбережжя від російських загарбників. Завдяки зокрема зброї з Данії вдалося визволити острів Зміїний. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час спільної пресконференції з данським колегою Троелсом Лундом Поульсеном, який перебував в Україні з візитом. 

  • Т.в.о. голови Сумської ОДА — начальника ОВА Тарас Савченко: «Прикордонна аграрна Сумщина проводить весняно-польові роботи з максимальним урахуванням численних викликів воєнного часу»

     Цьогорічні весняно-польові роботи для аграріїв Сумської області проходять в особливо складних умовах. Високий ступінь замінованих  площ сільськогосподарського призначення, першочергова потреба в їх гуманітарному розмінуванні, бронювання кадрів, наявність матеріально-технічних ресурсів, інші особливості воєнного часу потребують максимальної концентрації зусиль для гарантування продовольчої безпеки краю і держави загалом. Про ці та інші аспекти нинішньої посівної розповідає т.в.о. голови Сумської облдержадміністрації — начальника обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Соціальний діалог як перепустка до Євросоюзу

     Як на шляху України до ЄС запобігти звуженню трудових прав та соціальних гарантій для людини праці в умовах воєнного стану? Адекватні відповіді на це непросте питання спільно шукають профспілки, місцева влада та роботодавці Рівненщини. Федерація профспілок області вже не вперше ініціює зустрічі саме в такому тристоронньому форматі. Вони знаходять підтримку в первинних профспілкових організаціях, де добре знають, як і чим живуть нині люди.

  • Микола ШОТ

    Вишиті символи Великодня і доброчинності

     Здавна писанку, розмальоване чи розфарбоване яйце, вважають знаком Великодня, весни, радості життя. Нині це ще й символ доброчинності, турботи про оборонців української землі. Працівники бібліотеки Тернопільського національного медичного університету імені Івана Горбачевського вирішили писальця поміняти на голки. На невеликому клаптику полотна вони вишивають розмаїті геометричні та рослинні орнаменти, курчаток, зайчиків, якими оздоблюють головні великодні атрибути — яйця.

  • Кадрові питання

     Президент України

    звільнив