№75 (7473)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Союзники й надалі допомагатимуть нам

     Через масштабну воєнну агресію росії Україна самотужки не справляється з фінансуванням оборони, гуманітарних потреб, соціальних виплат, проєктів відбудови та відновлення. Але союзники підставляють нашій державі надійне плече, допомагаючи тримати фінансовий фронт.

  • Роман КИРЕЙ

    Сіють, щоб наблизити перемогу

     Торік за показником урожайності зернових Черкащина увійшла до п’ятірки лідерів в Україні. Триває вже друга посівна під час повномасштабного вторгнення російських загарбників. В області планують засіяти не менше полів, ніж торік. Загальна площа посівів попри всі труднощі залишиться в межах мільйона двохсот тисяч гектарів, розповіла керівниця відділу департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валентина Сокирко. Господарства збільшать клин під соняшником, соєю та ріпаком на тих площах, де росла кукурудза. А нею планують засіяти 365 тисяч гектарів.


  • Павло КУЩ

    Послухаєш такого тата — потрапиш до ката

     Щоденні потужні обстріли московськими зайдами міст і сіл Донеччини поблизу лінії фронту подовжують довжелезний трагічний список загиблих громадян України, яких кремлівський диктатор-параноїк пообіцяв «захищати». Прикрими, ганебними і навіть дикими залишаються ті реалії, коли від ворожих ракет, снарядів чи мін гинуть наймолодші краяни — діти, яких, погодьтеся, давно не мало бути у вкрай небезпечних прифронтових зонах.

  • Директор відокремленого підрозділу НУБіП України «Мукачівський аграрний коледж» Юрій Садварі: «У всі часи в основі добробуту нації був хліб, а ті, хто його вирощував, завжди були найпотрібніші»

     Підготовка працівників земних професій, які б забезпечили якнайшвидшу відбудову України і повернення її до нормального життя після війни, актуальна як ніколи. Це відображено і в державних замовленнях на підготовку фахівців в освітніх закладах, де пріоритет надано не менеджерам чи юристам, а фахівцям, які працюють на економічну міць держави. В аграрній галузі це агрономи й садівники, зоотехніки й ветеринари.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Робот від Німеччини, екскаватори зі США

     У Полтаві будують чергове модульне містечко для внутрішньо переміщених громадян України. Це польсько-британський проєкт, на який наші іноземні партнери планують витратити мільйони доларів. Завдяки йому прихисток знайдуть сотні людей, які постраждали від розв’язаної росією війни.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Не примха, а вимога часу

     14 березня 2022-го ворожа ракета влучила в один з об’єктів поблизу телевежі в Антополі під Рівним. Першими на допомогу примчали пожежники з рідної Білокриницької громади, бо лише кілька кілометрів відділяють центр безпеки, де базується пожежний автомобіль, від епіцентру руйнування.