№77 (7475)

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Релокація означає ефективність

     У містечку Гоща (від «гостинний»), за 25 кілометрів від Рівного, знайомимося з Тетяною та Дмитром Власовими — власниками рекламно-виробничої компанії «Алексія», сімейного бізнесу. У приміщенні, яке не використовували, тепер виспівують швейні машинки. 40 робочих місць — цілком конкретний результат роботи релокованого з Харкова бізнесу. Ще 15 швачок працюють у Рівному. Отже, за рік роботи на новому місці Власови перевершили ту кількість робочих місць, яка була в Харкові. Як їм це вдалося?

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Така на вигляд дієва вдячність

     Частковість, запізнілість, пасивність — це минуле медичної реабілітації. Повноцінне відновлення людини, повернення її до активного самостійного життя, доступність для всіх — таку систему медреабілітації нині розбудовують у країні, розширюючи інфраструктурно. Нове поповнення переліку сучасних реабілітаційних закладів — всеукраїнський медцентр світового рівня для людей зі складними травмами війни Superhumans, який запрацював на Львівщині. 

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Чому Польща й Угорщина заборонили імпорт зерна?

    Внаслідок широкомасштабного російського вторгнення було заблоковано чорноморські порти, через які українське зерно надходило в різні куточки світу. Переговори між ООН, Туреччиною та росією розблокували експорт зерна з України, яка є одним із провідних світових експортерів пшениці та інших зернових, проте лише частково. Щоб українська сільськогосподарська продукція мала доступ до світового ринку, її почали перенаправляти до сусідніх з Україною країн ЄС: Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Відродження медичного Фенікса

     Ті, кому нині доводиться лікуватися у Тростянецькій лікарні, не приховують захоплення: скрізь чистота, порядок, вишуканість, до послуг пацієнтів новітнє обладнання й устаткування, кваліфікований персонал — одне слово, європейський рівень. Майже такий, як позаторік у вересні, коли у Тростянці відзначали День міста і з урочистостями відкривали лікувальний корпус після термічної модернізації та оновлене інфекційне відділення. 

  • Олег ГРОМОВ

    Аграрії запевняють: буде хліб і до хліба

     В Україні триває друга з початку широкомасштабної війни весняна посівна кампанія. Роботу селян в таких тяжких умовах важко переоцінити, особливо поблизу лінії фронту та на нещодавно визволених територіях.

    «Урядовий кур’єр» аналізує умови та специфіку нинішньої посівної.

  • Учені рятуватимуть українське довкілля

     Одним з наслідків вторгнення російських агресорів на територію України стало нищення природних ресурсів. Окупанти вчинили екоцид, забруднюючи водойми, ґрунти й повітря. Україна ще довго стикатиметься з цим по завершенні війни.
    За інформацією екологів, велику небезпеку становлять вибухи боєприпасів та ракетне паливо, що отруюють ґрунт і воду. Під час та після вибухів відбуваються хімічні реакції, які можуть призводити до кислотних дощів. А те, що не встигає розірватися, залишається у вирвах сіркою або радіоактивними елементами. Сірка залишається в повітрі. 

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Захищають дітей від війни

     Останнім часом ворог для завдання максимальної шкоди нашій  промисловій інфраструктурі й населенню активно використовує ударні безпілотники. Виникла додаткова загроза життю і здоров’ю українців. Це змушує громади оперативно дбати про обладнання на своїх територіях різних типів бомбосховищ. На Полтавщині нині популярні модульні укриття, якими передовсім забезпечують навчальні заклади. Днями начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін відвідав будівництво такого об’єкта на території Нехворощанської громади.

  • Кадрові питання

     Президент України

    призначив