№78 (7476)

  • Союзники непохитні у підтримці

    «Сильна проукраїнська коаліція у світі — запорука нашої перемоги та відновлення України. Тому минулого тижня здійснили важливий і продуктивний візит до Канади та США. Два наші стратегічні партнери. Основа проукраїнської коаліції. Союзники підтвердили свої слова, що вони підтримуватимуть Україну стільки, скільки потрібно. До повної нашої перемоги». Цими словами розпочав промову перед засіданням Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Половина саду квітне

     Відвідавши супермаркети, магазини, торгові ряди сумського та десятків місцевих ринків, навряд чи хтось стверджуватиме, що існує дефіцит плодово-ягідної продукції. У достатній кількості та широкому асортименті є не тільки традиційні для Сумщини яблука, груші, сливи, в сезон — різноманітні ягоди, а й заморські екзоти на кшталт манго, ківі, ананасів, апельсинів, мандаринів, не кажу вже про тугі в’язки бананів.

  • Олег ГРОМОВ

    Водень змінює світ і Україну

     Нещодавно керівники Європейського Союзу заявили, що розглядають можливість фінансової підтримки України у впровадженні двох «водневих долин» у Закарпатській та Одеській областях. «Урядовий кур’єр» ще до повномасштабної війни звертався до цієї важливої теми («Майбутнє за воднем: чи застовпимо нішу», «УК» від 14 вересня 2021 року).

  • Василь БЕДЗІР

    Батальйон «Захід» і український схід

     Поліцейські під час служби розміновують землі й будівлі, фіксують злочини окупантів, стежать за додержанням правопорядку. А ще надають різноманітну допомогу місцевому населенню: підвозять продукти, допомагають вогнеборцям ліквідовувати пожежі тощо. Про їхню службу — в розповіді «Урядового кур’єра».

  • Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» щодо забезпечення видатками сектору безпеки і оборони

    Верховна Рада України постановляє:

    I. Внести до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік" від 3 листопада 2022 року № 2710-IX (із змінами, внесеними Законом України від 24 лютого 2023 року № 2953-IX) такі зміни:

    1. У статті 1: