№80 (7478)

  • На допомогу йдуть міста й регіони

     Відкриваючи Міжнародний саміт міст та регіонів, який пройшов під егідою  Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, його виконавчий секретар, заступник керівника ОП Олексій Кулеба наголосив, що нинішній форум — це новий етап співпраці із країнами-партнерами на міжрегіональному та міжмуніципальному рівнях. А фокусуватиметься його робота на відновленні життєдіяльності громад, інфраструктури, реінтеграції територій, викликах гуманітарного характеру, інноваційному розвитку територій та питання розмінування.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    ЄС імпортуватиме українське зерно

     Переговори про розблокування імпорту української аграрної продукції до ЄС між Україною, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Болгарію та Єврокомісією тривають. ЄС запропонував пакет фінансової допомоги п’яти країнам-сусідам України в обмін на скасування обмежувальних заходів щодо українських сільськогосподарських товарів. 

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Чи не буде біди від великої води?

    Болотоходи «Богун» стали рятівниками для жителів багатостраждальної Чернігівщини. У великодні дні рятувальники прибули на них до затоплених сіл і визволили з водяних пасток і людей, і свійських тварин. Адже Десна не на жарт розлилася. Крім Чернігівської, від великої води вже постраждали Черкаська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Київська області.

  • Павло КУЩ

    Бий цивільних, бо військові не здаються?

    Зенітно-ракетна система С-300 має чимало модифікацій, але всі вони призначені для перехоплення і враження балістичних ракет чи літаків ворога. Тобто зазвичай цю потужну зброю використовують для оборони і захисту великих промислових чи адміністративних об’єктів або прикриття власних військ від ворожого повітряно-космічного нападу. Проте, схоже, того квітневого дня найбільшою загрозою для підрозділів зс рф та найманців із ПВК «вагнер», які з усіх видів зброї нещадно «захищають» жителів Донеччини, став житловий квартал у Слов’янську.

  • Роман КИРЕЙ

    До збереження перлини може долучитися кожен

     Всесвітньо відомий національний дендрологічний парк «Софіївка» на Черкащині знову кличе гостей. Про це на сторінках у соцмережах повідомили посадовці Уманської районної військової адміністрації. Парк розпочав роботу 1 квітня, а туристський сезон у місті заплановано з 28 квітня.