№85 (7483)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    «Мир — це делікатна квітка»

     Щирими переговорами пресслужба Святого Престолу назвала зустріч у Ватикані Папи Франциска та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, який перебував у Римі з робочим візитом. Під час аудієнції обговорювали питання, пов’язані з війною в Україні, особливу увагу приділено  гуманітарному аспекту та зусиллям на відновлення миру. Обговорено українську формулу миру, допомогу в поверненні вивезених росією на її територію українських дітей, а також різні питання, що стосуються життя та діяльності церков у країні.

  • Лідери України і Китаю домовилися про регулярний діалог

     Під час продуктивного годинного спілкування глави держав обговорили весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин. Окрему увагу було приділено шляхам можливої взаємодії для встановлення справедливого і сталого миру для України, повідомив Офіс Президента.

  • Роман КИРЕЙ

    Тил підставляє плече

     Весна — пора турбот для трудівників поля, які дбають нині не просто про майбутній урожай, а й про продовольчу безпеку. У нинішніх умовах робити це не завжди просто. Та знаходять вони час і ресурси, щоб не залишити наодинці із проблемами тих, кому ще важче. А це жителі визволених з-під окупації територій за кількасот кілометрів від Черкащини.

  • Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров: «За кілька років в Україні з’являться оборонні технологічні компанії вартістю більш як мільярд доларів»

     Історично технології завжди визначали форму та спосіб ведення війни, надаючи безперечну військову перевагу тій стороні, яка ними володіє. Навіть якщо ця сторона значно менша за супротивника. Зі створенням штучного інтелекту, дронів та автономних систем управління воєнні дії багато в чому змістилися безпосередньо з поля бою в технологічну площину. Тому нині розвиток військових технологій та нові інноваційні рішення для України, по суті, — питання виживання.

  • Від «Мрії» цифрової до реальної

     Наприкінці лютого компанія Microsoft Flight Simulator офіційно презентувала нове DLC Ан-225 «Мрія». Про початок проєкту, знайомство команди Microsoft Flight Simulator з командою пілотів «Мрії» та інші тонкощі проєкту «Урядовий кур’єр» дізнався в заступника генерального директора з операційної та адміністративної діяльності державного підприємства «Антонов» Віктора Авдєєва.

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Стіни горять в бою, мамо, а я стою…

     «Синку, візьми цигарки», —жінка простягнула солдатові блок цигарок. «Дякую, але я не курю», — воїн трохи засоромився. «А ти товаришам віддай. Там, на фронті. Що ж тобі дати? — пані трохи розгубилася. — А, ось у мене цукерки є і печиво. Бери, синку».