№103 (7501)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    У фокусі — оборона та відновлення

    У промові перед черговим засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль насамперед зазначив, що головним завданням залишається посилення української армії та оборони. Тому країна має працювати. 

  • Антон КОБИЛЯНСЬКИЙ

    Заступник голови Держспецзв’язку Володимир Трофименко:«Мережа МХ-7 збільшить охоплення українським телебаченням прикордонних областей та тимчасово окупованих територій»

     Окупанти використовують усі наявні засоби у війні проти нашої держави. Війна триває і на полі бою, й у кіберпросторі та на економічному фронті. Чи не найбільш потужна агресія в інформаційному просторі. Це війна за розум наших громадян, нав’язування власного спотвореного бачення реальності всіма доступними способами. Заступник голови Держспецзв’язку Володимир Трофименко розповідає, навіщо Україні ще один мультиплекс, де нарешті запрацює українське мовлення, які переваги має технологія для населення і скільки проєкт коштував державному бюджету.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Буде краще, ніж було

     6 квітня виповнився рік із дня визволення Сумщини від рашистських військ, які завдали краю масштабних втрат. Зафіксовано понад 4940 зруйнованих або пошкоджених будівель і споруд, з-поміж яких 425 житлових багатоповерхівок, майже 2630 приватних садиб, більш як 200 закладів освіти, культури і спорту, охорони здоров’я. Однак ці цифри не остаточні, бо щодня тривають обстріли, особливо страждають прикордонні громади, в яких руйнуються будинки, магазини, лікарні, дороги, потерпають місцеві жителі.

  • Василь БЕДЗІР

    Гірський регіон покладається на «Свидовець»

    Сьомий рік тривають дискусії довкола будівництва курортного комплексу «Свидовець» на Закарпатті. У планах звести на території Ясінянської та Усть-Чорнянської територіальних громад Рахівського й Тячівського районів великий відпочинковий комплекс. Державні адміністрації цих районів виступили замовниками проєктної документації. А щоб краще зрозуміти, які перспективи у громад і що слід врахувати в розробленні проєкту, в селищі Ясіня організували круглий стіл.