№91 (7489)

  • Наша армія опановує стандарти НАТО на практиці

    У межах робочого візиту до Великої Британії Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль спільно з першою леді України Оленою Зеленською та міністром оборони Сполученого Королівства Беном Воллесом відвідав військову базу, де проходить навчання українських військових, повідомляє департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів.
    Денис Шмигаль і Бен Воллес скоординували кроки, необхідні для контрнаступу України та подальшого зміцнення обороноздатності нашої держави.

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Боротьба з безкарністю стосується всіх

     Забезпечити якнайшвидше надання необхідної зброї українській армії для відбиття російської агресії та визволення всіх українських земель. Саме така основна мета нещодавніх закордонних візитів Президента Володимира Зеленського. Перебуваючи в Королівстві Нідерланди, глава держави акцентував, що всі країни працюють на те, щоб посилити ЗСУ, за що Україна дуже вдячна.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    рф не хоче повертати українських дітей

    Примусове вивезення українських дітей на тимчасово окуповані території та на територію російської федерації може бути воєнними злочинами. Про це йдеться в доповіді «Про порушення та зловживання міжнародним гуманітарним правом та правом прав людини, воєнні злочини та злочини проти людяності, пов’язані з насильницьким переміщенням та/або депортацією українських дітей до російської федерації», яку підготовлено в межах «московського механізму» ОБСЄ, повідомляє Укрінформ.

  • Наш Фумі — один на мільйон

     Багато звичайних людей у всьому світі в ці важки воєнні часи підтримують Україну та її громадян. Дехто переказує кошти на потреби військових та цивільних, інші самі волонтерять, доправляючи в Україну необхідні військові речі, медикаменти, продукти та інше. А дехто навіть покинув своє звичне життя і, незважаючи на небезпеку війни, дістався нашої країни, щоб надавати допомогу тим, хто її потребує.

  • Дитинство, яке перевернула війна

    На виставці представлено малюнки дітей — переселенців з Донецької області, евакуйованих у Чернівці, вихованців обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини», роботи з експозицій, представлених у Буковинському центрі культури та мистецтв і Чернівецькому міському палаці дітей та юнацтва. А ще мотанки, які виготовили учні ліцею села Рукшин (колишній Хотинський район).

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Фортеці. Жінки. Перемоги.

     Скажу щиро: з початком широкомасштабної російсько-української війни забув, коли ходив у театр, кіно, на концерт. Вважав, мабуть, як і багато українців, що не до розваг, коли на фронті гинуть наші захисники та захисниці, стають інвалідами ще зовсім молоді, руйнуються цілі міста й села. Тож коли мені зателефонувала керівниця всеукраїнської організації «Громадянський корпус» у Луганській області Олена Стеценко і запросила на фотовиставку польського фотографа та мандрівника Родослава Тафлінського, хотів було послатися на невідкладні справи й відмовитися.

  • Видатний письменник-сатирик Євген Дудар: «Проти брехні треба воювати колючою, болючою і безпощадною правдою»

     Недавно улюблений мільйонами українців письменник і виконавець своїх творів на сцені відносно тихо відзначив 90-річчя. Може, з огляду на поважний вік майстер художнього та публіцистичного слова вже тільки приймає вітання і спочиває на давно заслужених лаврах? Нітрохи! Автор багатьох актуальних і нині книжок працює: пише, редагує, готує до видання нові твори. Він, як і раніше, привітний, приязний і доброзичливий у спілкуванні, у творчості він гострий, немов бритва, колючий, як їжак, і безпощадний до своїх улюблених «героїв» — ворогів і «воріженьків» України. Отже, сьогодні на запитання «Урядового кур’єра»» відповідає Євген ДУДАР.