№121 (7519)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Херсонщині допомагають уся Україна і світ

     Теракт, який вчинила росія на Каховській гідроелектростанції, — один з найбільших злочинів у сучасній історії людства, і нам ще доведеться повною мірою осягнути наслідки цього лиха. На цьому у промові під час виїзного засідання уряду на Херсонщині наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Про що домовилися під час «Рамштайну-13»

     На 13-му засіданні у форматі «Рамштайн», яке пройшло у Брюсселі, було досягнуто домовленості про нову військову допомогу. Про це на підсумковій пресконференції повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.
    «Ми заслухали керівників Європейського командування Збройних сил США, які розповіли про плани майбутніх тренувань для українських військових та зусилля для підтримки постачання озброєння», — сказав глава Пентагону. За його словами, Німеччина та Польща доповідали про спільну роботу з обслуговування танків Leopard.

  • Посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич: «росія — найбільший порушник міжнародного права в сучасному світі»

     У Міжнародному суді ООН відбулися публічні слухання у справі щодо порушення росією конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про заборону всіх форм расової дискримінації. 6 та 12 червня виступала юридична команда України, 8 та 14 червня — росії.Важливо, що ці слухання було присвячено розгляду справи по суті, а це означає, що після почутого суд має оголосити рішення. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту Укрінформу в Гаазі розповів Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антон КОРИНЕВИЧ, агент України в суді.

  • Павло КУЩ

    Вижити із чужим паспортом

     Цього ранку «визволення» чи «захист» рашистами місцевих людей у тимчасово окупованому степовому селі на Запоріжжі відбувалися так само бридко та ще й гучно. На невеличку вулицю увіпхалася куца колона техніки. Попереду гарчав БТР, за ним гуцикали легковик і два автобуси. «Уніманіє, уніманіє!» заволав мегафон, лякаючи й без того сполоханих селян, які поралися на городах чи у дворах.

  • Кадрові питання

     Президент України

    звільнив
    призначив:

     

  • Містобудівний кодекс. Чи ухвалять документ до початку масштабної відбудови ?

     Нещодавно голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк заявила, що в Україні буде розпочато розроблення Містобудівного кодексу, який має стати головним нормативно-правовим актом у галузі містобудування замість чинних законів. За її словами, до роботи над цим документом планують залучити активістів та профільні громадські організації.
    «Урядовий кур’єр» вирішив з’ясувати, яким має бути майбутній  кодекс і які проблеми можуть постати перед його ухваленням.