№125 (7523)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    До відновлення України залучать міжнародних партнерів і приватний бізнес

     Термінове відновлення України після руйнівної війни потребує значної мобілізації міжнародних фінансових ресурсів. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Міжвідомчої координаційної платформи донорів у межах Конференції з відновлення України, яка пройшла в Лондоні.

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Діляться й хлібом, і дахом над головою

     Коли росіяни підступно підірвали дамбу Каховського водосховища, вся країна миттєво відреагувала на біду херсонців, оперативно почавши надавати їм необхідну допомогу. Однією з перших на спільну біду відгукнулася Полтавщина. Уже за кілька годин після трагедії начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін заявив про готовність області прийняти 6 тисяч біженців із підтоплених територій.

  • Роман КИРЕЙ

    Щоб жили брати наші менші

     Увесь світ облетіли кадри некерованої водяної стихії після злочину росіян на Каховській греблі. Серед жертв — сотні людей, ще тисячі жителів Херсонщини змушені були покинути підтоплені домівки. Кілька днів у новинах не сходили емоційні сюжети, коли до човна рятувальників з усіх сил намагаються допливти кілька собак, із горищ та дахів небайдужі українці знімають котів, з уламків будинку, які течією прибило до берега на Одещині, рятують виснаженого пса... Це шокує та зворушує не менше, ніж кадри, де рятують людей.

  • Нове життя місцевих видань

     Цьогорічне відзначення професійного свята журналістів залишило по собі подвійне відчуття. Свято — це завжди позитивні емоції, піднесений стан, коли відчуваєш, що твоя робота має соціальне значення, її цінують читачі й представники місцевої влади. І вкотре концентруєш свою увагу на майбутньому професії і справи, але думки не завжди позитивні.

  • Микола ШОТ

    Мереживний родини світ

     Вони педагоги, відомі в нашій країні умілиці, члени Національної спілки майстрів народного мистецтва України, тернополянки. Мешкають в одному житловому масиві, але познайомилися не в рідному місті, а в столиці на всеукраїнській виставці народних ляльок. Алла Шушкевич активно творить авторські ляльки-мотанки, видала кілька навчально-методичних посібників «Народна лялька», в яких поділилася технологією виготовлення, підготувала інструкційні картки для учнів 5—6 класів зі створення подільської, а також ляльки з одного шматка тканини чи на кукурудзяному качані.

  • Про виділення коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії

     Розпорядження від 16 червня 2023 р. № 534-р