№127 (7525)

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Що запровадив ЄС у новому антиросійському санкційному пакеті

     Новий пакет санкцій містить торговельні заходи, завдяки яким ЄС зможе обмежити продаж підсанкційних товарів і технологій третім країнам, якщо вони перепродають їх росії. ЄС також заборонив транзит через треті країни, причетні до обходу санкцій, певних чутливих товарів, таких як передові технології або авіаційні матеріали.
    Брюссель додав 87 нових підприємств до списку тих, що безпосередньо підтримують російський військово-промисловий комплекс. 

  • Начальник медслужби 16 окремого стрілецького батальйону Володимир Лісовський: «Зараз не може бути іншої цінності, ніж життя воїна на фронті»

     «Тут ночі дуже темні й зоряні. Довкола поля, поля, поля... Зазвичай це так дивує. Вийдеш іноді й думаєш: і що ти тут робиш? Усвідомлення того, що триває війна, на мить зникає. Доки вкотре не прилетить і не гримне…» — каже Володимир Лісовський, начальник медичної служби 16 окремого стрілецького батальйону. У перші дні повномасштабного вторгнення рашистів в Україну він залишив кабінет керівника комунального некомерційного підприємства Великобірківської селищної ради «Тернопільська центральна районна лікарня» та пішов на фронт. 

  • Олег ГРОМОВ

    Пов’язаний з рф? Позбудешся банківського рахунку

     Згідно з роз’ясненням Нацбанку України (лист №25-0005/36473 та постанова №26 НБУ від 16 березня), українським громадянам і бізнесу —  клієнтам банків доведеться відповідати на запитання фінустанов щодо зв’язків з фізичними та юридичними особами рф. Якщо українці відмовляться це робити, то фінансові установи мають право заблокувати операції або навіть закрити рахунки примусово.

  • Василь БЕДЗІР

    Переселенці — це ще й ресурс

     Інтеграційний хаб «Платформа спільних дій» вніс позитивні зміни в життя людей, які вимушено переселилися до міста Мукачева, що на Закарпатті. І для них, і для місцевих «Платформа» стала місцем, де можна працювати, розвивати свої здібності й водночас відволікатися від пережитих страхіть війни, які не вивітрилися з пам’яті.

  • Олег ГРОМОВ

    Віддавати чи не віддавати

     «Пунктом 17 цієї постанови від 2022 року, а також зі змінами та доповненнями станом на 22 травня 2023-го, визначено та встановлено заборону здійснювати будь-які валютні операції з використанням російських та білоруських рублів. Також цей документ фактично забороняє виконувати зобов’язання перед фізичними та юридичними особами, які перебувають (тобто проживають чи розміщені постійно) в рф чи рб», — зазначає адвокат Олена Хоменко (адвокатське об’єднання «Актум»).

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Рівняються на бійців ЗСУ, що на передовій

     Може здатися, що через війну культурно-мистецьке життя в країні завмерло. Але це не так. У Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішному життя кипить. «На початку повномасштабної агресії росії багато співробітників музею дуже нервували. Ми переживали, що роботу в музеї буде паралізовано. Проте нині працюємо більше і продуктивніше, ніж у мирний час. Рівняємося на бійців ЗСУ, в яких узагалі немає вихідних і відпочинку. Ми перестали проводити масові заходи, яких було дуже багато. 

  • Про присвоєння Замазєєвій Г. В. першого рангу державного службовця

    Розпорядження від 24 червня 2023 р. № 552-р