№137 (7535)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Командири оборонців Азовсталі нарешті вдома

     П’ятеро командирів оборонців Маріуполя та Азовсталі, які героїчно воювали, а потім, пройшовши російський полон, після обміну понад 300 днів перебували в Туреччині, після переговорів із турецькою стороною повернулися нарешті додому разом із Президентом України Володимиром Зеленським, який перебував у Туреччині з візитом.

  • Колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс: «Перемогою України буде очищення території від росії, взяти москву — це завдання росіян»

     За день до саміту НАТО,  який розпочинається сьогодні у Вільнюсі, інтрига щодо України залишалася такою самою гострою, як і протягом усього часу його підготовки. Українська сторона заявляла, що до останньої хвилини боротиметься за максимально сприятливий для себе результат на саміті. Натомість представники Альянсу на різні голоси намагалися, з одного боку, знизити планку наших очікувань, а з другого, — надати Україні певну моральну і практичну компенсацію за свою надмірну, як на наш український погляд, обережність у  момент історичного протистояння між цивілізованим світом і росією.

  • «Стали ми на смерть, щоб не вмерла Україна…»

     Херсонську область війська рф атакували з території тимчасово окупованого Криму вночі 24 лютого 2022 року і захопили в перші дні вторгнення. Сам же обласний центр, у якому раніше було майже 280 тисяч жителів, окупували на початку березня. У рашистів до Херсонщини був особливий інтерес: область єдина має вихід одночасно до обох  морів — Азовського та Чорного. Крім того, через Херсонщину проходить єдиний наземний шлях до Криму та пролягає Північно-Кримський канал, яким свого часу постачали на півострів прісну воду із Дніпра.

  • Заради удосконалення навичок медиків

     Повномасштабне вторгнення росії на українську землю покликало торік у березні розпочати місію в нашій країні міжнародну благодійну організацію MedGlobal. В Україні вона спів працює з Міністерством охорони здоров’я, Міністерством оборони та Державною службою з надзвичайних ситуацій для визначення місцевих медичних потреб. Завдяки цій доброчинній структурі наші лікарі мають змогу освоювати практичні навички під час тренінгу «Хірургія політравми в умовах війни».

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Полтавському роду не буде переводу

     У Полтаві міський пологовий будинок набув статусу перинатального центру II рівня і є комунальним підприємством Полтавської міської ради. Зробити це планували ще на початку минулого року, але через повномасштабну війну відтерміновували. Так дійшли фіналу тривалого процесу істотного оновлення закладу.

  • Доктор історичних наук Олександр Кривоконь: «Нам потрібен музей українського тракторобудування»

    Виповнюється 100-річчя українського тракторобудування. Якби не війна, цю дату відзначали б на державному рівні, бо історія вітчизняного тракторобудування має багато славних і цікавих сторінок. А починалося усе у 1920-х роках із трактора «Запорожець». Про те, як зароджувалось українське тракторобудування, в інтерв’ю «Урядовому кур’єру» розповів   доктор історичних наук професор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Олександр Кривоконь.

  • Про присвоєння рангів державним службовцям

     Розпорядження від 07 липня 2023 р. № 602-р