№147 (7545)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Видатки, які не на часі, треба відкласти

    Увесь тиждень росія здійснює масовані терористичні ракетні атаки українських міст. Насамперед ворог б’є по півдню: Одещина, Миколаївщина. Атакує цивільні об’єкти, житлові будинки, інфраструктуру. Вона зірвала чорноморську зернову ініціативу, а тепер знищує українські порти, звідки зерно їхало в десятки країн.

  • Начальниця Північно-східного відділу УІНП Марія Тахтаулова: «Лише в Харкові перейменуванню підлягають понад 500 топонімів»

     Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» набуває чинності 27 липня 2023 року. Відповідно до нього, впродовж шести місяців сільські, селищні, міські ради або військово-цивільні адміністрації мають забезпечити перейменування проросійських та імперських топонімів у межах населених пунктів та демонтаж пам’ятників і пам’ятних знаків, які підпадають під чинність деколонізаційного і декомунізаційного законодавства.

  • Павло КУЩ

    Не судіть по собі!

     Збагнути сучасну хижу росію розумом справді не варто й намагатися. Так само годі й шукати бодай краплину логіки чи здорового глузду проміж брутальної владної риторики кремля. У панівній ідеології важкохворої на агресивний геопотилізм імперії чітко простежується дуже примітивна і категорична підміна понять: чорне свідомо і вперто називають білим і навпаки. Тобто захисників своєї землі вони видають за агресорів та терористів, а загарбників і вбивць-головорізів презентують як невинних жертв.

  • «Навесні — відплати, а влітку — перемоги!»

    Хасан одразу привертає увагу: серед побратимів вирізняється зовнішністю і напрочуд чіткою вимовою з відчутним акцентом. Він народився і виріс у Дамаску, Сирії, але вже минуло 23 роки, як його батьківщиною стала Україна. Хасан воює з 2014-го, з початку війни. І трохи менш як рік тому став санітарним інструктором у нашій Князівській 14 бригаді.


  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    «Він був завжди на позитиві»

     «Прошу зважити на військові та громадянські заслуги Юліана Матвійчука та відзначити його життя в ім’я України присвоєнням звання Героя України.

    Найкращий аеророзвідник на мар’їнському напрямку врятував сотні життів вояків, коригував знищення живої сили ворога та його техніки, з безкомпромісною впевненістю та рішучістю знищував ворогів точними влучаннями зі «скидів» та віртуозно виводячи дрони із зони дії ворожих РЕБ

  • Василь БЕДЗІР

    І перший пристрій, і швейна машинка

     Місяць тому в селищі Середнє презентували модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. А днями тут відзначили нову радісну подію — відкриття інформаційного простору. 
    Діти з матерями, які приїхали зі сходу й півдня України, перебувають під опікою дитячого центру «Ковчег Миру». Він розпочав діяльність у Маріуполі ще 2021 року. Засновники Оксана і Володимир Завадські, які в рідному місті на Донеччині опікувалися дітьми з малозабезпечених або неблагополучних сімей, продовжують цю місію.

  • Роман КИРЕЙ

    Маніпулятори розвішують тенета

     П’ятеро осіб заволоділи грошима 13 потерпілих на загальну суму майже пів мільйона гривень. За скоєне їх може очікувати до 12 років позбавлення волі. Зловмисники використовували спеціальний чатбот, створювали фішингові посилання з купівлі-продажу товарів та послуг на одному з відомих інтернет-майданчиків. У такий спосіб вони отримували доступ до електронних гаманців і привласнювали гроші потерпілих.  Встановлено, що зловмисники ошукали 13 громадян і вивели з їхніх рахунків майже пів мільйона гривень.