№134 (7532)

  • Оксана МАЛОЛЄТКОВА

    Ще більше українців зможуть придбати житло

     Уряд, як і обіцяв, розширив державну програму доступних іпотечних кредитів «єОселя». Із 1 серпня цього року подавати через застосунок «Дія» заявки на отримання пільгового кредиту на купівлю житла, крім представників критично важливих для держави професій, яких із жовтня 2022 року кредитують під 3% річних (військовослужбовців, силовиків, медиків, педагогів, науковців), зможуть ветерани війни, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи й ті, хто не має власного житла. Ці громадяни зможуть отримати такий кредит під 7% річних.

  • Їхній фронт — порядок і безпека

     «Час повномасштабної війни проявляє справжній сенс і силу багатьох речей, і одна з таких речей — служіння державі. Попри все захищати державу, попри все захищати людей, попри все дбати про безпеку на вулицях наших міст і сіл. Попри все серед перших іти у визволені райони та забезпечувати можливість для повернення нормального життя після окупації. Я вдячний за ефективну роботу Національної поліції України та ваше служіння державі», — сказав Володимир Зеленський, звертаючись до поліцейських.

  • Микола ШОТ

    Діти мають зростати у любові

     «Не знаю, чи є я крилами своїх дітей, але долонями — точно. Прагну, щоб ніхто не впав», — ділиться думками Олена Мехедько. Зрештою, це не просто міркування — це сенс її життя. Виховуючи свого сина Микиту, 13 років тому вирішила створити в рідному селищі Велика Новосілка, що у Волноваському районі на Донеччині, дитячий будинок сімейного типу й виховувати ще сімох хлопчиків і дівчаток, які з різних причин не знали материнської ласки. Але в їхню долю чорним шлейфом врізалася жахлива війна. Змушені були залишити рідні місця та поїхати на Тернопільщину, де нині й живуть.

  • Павло КУЩ

    Крок за кроком

     Що далі від війни, то більше не тільки фальшивих патріотів, а й токсичних ідіотів. Даруйте за різкість, однак як ще назвати окремих диванних «військових аналітиків», які розчаровано пирхають і поширюють песимізм щодо ходу контрнаступальних операцій Сил оборони України? Певен, якби за­океанський політолог з Гарварду бодай на кілька годин опинився в епіцентрі всього того, що відбувається на лінії вогню на півдні та сході, він ніколи не написав би свій переповнений скепсисом прогноз про темпи визволення загарбаної рашистами території нашої держави.

  • ДІМ рівних можливостей

     Із початку травня цього року в Києві та Василькові Київської області триває культурно­мистецький проєкт «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія», який реалізує громадська організація «Громадське дитяче інтернет­телебачення і радіо «Веселка ТВ» за фінансової підтримки Українського культурного фонду в межах грантової програми «Культура без бар’єрів». Це унікальний кроссекторальний проєкт зі створення інклюзивного креативного простору для дітей з інвалідністю різних нозологічних форм захворювання.