№154 (7552)

  • Стартували компенсації за зруйноване житло

     Швидка відбудова — один із пріоритетних напрямів роботи уряду. До початку опалювального сезону залишилося кілька місяців, а тому важливо прискоритися на всіх напрямах. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, розпочинаючи чергове засідання Кабінету Міністрів.
    За його словами, на першому місці житло, бо це базова потреба. Глава уряду повідомив, що разом з віцепрем’єр-міністром Михайлом Федоровим перед засіданням уряду вони відвідали Ірпінь та Гостомель на Київщині. 

  • Експерт аналітичного центру GLOBSEC Роджер Гілтон: «Прояви втоми Заходу від України не викликають особливої стурбованості»

     Широкомасштабне вторгнення росії в Україну триває другий рік. І експерти дедалі частіше ставлять запитання: чи не втомилися союзники Києва від війни? Західні масмедіа, зазвичай посилаючись на неназваних американських чи європейських високопосадовців, застерігають з приводу цього українську владу. Офіційний Київ також непокоїться, що західні союзники з плином часу послаблять свою допомогу.

  • Олег ГРОМОВ

    Велика приватизація. Вікно можливостей попри війну

    Нещодавно уряд схвалив технічні зміни, які були необхідні для початку великої приватизації через систему «Прозорро.Продажі». Кабмін наполягає, що через встановлення порядку авторизації та організації проведення електронних торгів цей процес буде прозорим та ефективним.
    «Урядовий кур’єр» вирішив глибше зануритися в цю тему і з’ясувати, як відбуватиметься велика приватизація.

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Екоцид: як війна впливає на довкілля

     Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України презентувало дослідження, присвячене впливу війни на навколишнє середовище в нашій країні. Ідеться про дослідження, яке провела компанія TopLead — Visual Content Solutions у співпраці з польськими партнерами Gazeta Wyborcza та BIQdata. Команда проєкту зібрала, проаналізувала й візуалізувала величезний масив інформації з офіційних та неофіційних джерел, зокрема міжнародних, представивши напрацювання у вигляді яскравої презентації.

  • Інна ОМЕЛЯНЧУК

    Творчість, пронизана світлом

     Поет і художник із Херсона лауреат Шевченківської премії Анатолій Кичинський живе в Рівному вже понад рік, його тут прихистили родичі. Він активно відвідує різноманітні мистецькі майданчики, залюбки спілкується з рівнянами й несе їм своє дотепне щире слово та творіння пензля. Але задушевна зустріч з нагоди відкриття виставки його картин уперше зібрала разом шанувальників в обласній науковій бібліотеці.