№157 (7555)

  • Партнери допомагатимуть і після війни

     Повномасштабна війна — це щоденні виклики, які ми маємо долати, щоб забезпечити стійкість нашої країни, забезпечити Сили безпеки і оборони, а отже й забезпечити нашу перемогу. З цього розпочав свою промову перед черговим засіданням уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
    За його словами, на цьому дуже складному шляху ми не одні. Проукраїнська коаліція допомагала, допомагає і допомагатиме нам нині й після війни. Партнери надсилають чіткі сигнали та своїми діями демонструють, що, по-перше, вони будуть із нами доти, доки це потрібно. А по-друге — що Україна буде частиною ЄС і НАТО.

  • Президент Європейського соціально-економічного комітету Олівер РОПКЕ: «Громадянське суспільство відіграватиме ключову роль у відновленні України»

     Європейський соціально-економічний комітет (англ. — European Economic and Social Сommittee — EESC) посідає особливе місце серед євроінституцій. Він не приймає виконавчих рішень та не розподіляє європейський бюджет, але саме цей комітет, існування якого обумовлене основоположними документами Європейського Союзу, відіграє вирішальну роль у формуванні буквально всіх напрямів спільної європейської політики.

  • Олександр КРЮЧКОВ

    Раптово з’являються там, де на них не чекають…

     Ще перед російсько-українською війною, пам’ятаю, робив репортаж з одного з військових заводів. Інженер-конструктор тоді демонстрував останні розробки підприємства, впровадження у виробництво яких сприяло б значному підсиленню можливостей крилатої машини. Тим паче, що аналогів деяким приладам на той час не було у світі. Однак у голосі інженера я не вловив радості чи захоплення. Бо, як пізніше виявилося, заводу бракувало коштів для завершення робіт. Чиновники різних рангів, до яких зверталося керівництво підприємства, погоджувалися, що їхні вироби дуже потрібні, але...

  • Павло КУЩ

    Із тераріуму на нари

     Порівнювати огидне керівне кубло кремля і банку із симпатичними павучками таки є резон, хоча це й не зовсім коректно. Так, в обох випадках ідеться про переважно отруйних хижаків, здатних плести павутину. Щодо цієї риси, то московити павутиною брехні й ненависті взагалі заліпили всю свою агресивну імперію і добрих пів світу. Та є й разюча відмінність: павуки належать до членистоногих представників фауни, а кремлівці на чолі з неадекватним фюрером на вигляд таки двоногі.