№184 (7582)

  • Підготовка до зими — на фінальній стадії

     Розпочинаючи чергове засідання уряду, Прем’єр-міністр наголосив, що до початку опалювального сезону залишилося трохи більш як місяць. Це друга зима за час повномасштабної війни, і вона буде не менш складною, ніж торішня. Адже ворог знову хоче використати холод і темряву як зброю.

  • Там, де гули бджоли, тепер ревуть «Бредлі»

     Село Роботине в Пологівському районі Запорізької області до повномасштабної війни мало кому було відоме. Та наприкінці цього літа воно стало одним з найчастіше згадуваних населених пунктів. Про нього говорили й писали і українські, й іноземні ЗМІ. Його неодноразово згадував у щоденних зверненнях Президент Володимир Зеленський. Бої за село, якеК окупували російські війська, тривали кілька тижнів. Український прапор замайорів там напередодні Дня Незалежності.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    Війна поставила нові завдання

     Сумський державний університет традиційно вважають вишем, де прикладній науці надають особливого значення. Високопрофесійний колектив викладачів, перспективна студентська молодь, належна матеріально­технічна база дають змогу йти в ногу з науковим часом. Це яскраво підтвердили підсумки конкурсу наукових і науково­технічних робіт за програмою допомоги ЄС «Горизонт­2020», які матимуть відповідну фінансову підтримку.