№185 (7583)

  • Уряд посилює фінансування оборони

     Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» щодо фінансового забезпечення сектору безпеки і оборони та вирішення першочергових питань».
    Як повідомляє Міністерство фінансів, законопроєкт розроблено з метою спрямування додаткового ресурсу на сектор безпеки та оборони і вирішення інших першочергових потреб держави.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Розширення ЄС — найкраща інвестиція в безпеку континенту

     Майбутнє України — в ЄС. Україна вже досягла великих успіхів на євроінтеграційному шляху відтоді, як їй було надано статус кандидата. Проте повноправне членство — процес, який ґрунтується на конкретних заслугах у проведенні реформ. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи в Європарламенті зі щорічним зверненням «Про становище Європейського Союзу».

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Успішний контрнаступ: до перемоги!

     6 вересня 2022 року розпочався контрнаступ Збройних сил України, внаслідок якого від російських загарбників було визволено майже всю тимчасово окуповану територію Харківської області та частину Донецької й Луганської.
    8 вересня український прапор замайорів над Балаклією, 10 вересня було визволено Куп’янськ та Ізюм. 12 вересня українські війська зайшли на територію міста Святогірська на півночі Донецької області. Одночасно впродовж 11—13 вересня захисники України розпочали наступ на північному напрямку від Харкова, який завершився визволенням селища Козача Лопань та міста Вовчанськ і виходом на лінію міжнародно визнаного державного кордону між Україною та рф.

  • Павло КУЩ

    Рух уперед

     Рідкісний керівний йолоп-колабораціоніст в ОРДЛО після загарбання рф 2014 року частини Донбасу не нахвалявся «визволити» весь регіон і вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. А після початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну вони ще впевненіше розпатякували, що такі плани нарешті буде втілено якщо не за тиждень, то за місяць переможних боїв. А за місяць-два — напевне.

  • Кремінь означає міцний

     Він народився 21 серпня, в День поета. І завжди вітав мене із днем народження мого сина Валентина, який теж з’явився на світ цього дня й теж почав писати вірші. Відповідно я радо вітав його. Наші дзвінки переростали в досить-таки тривалі розмови, бо відбувалося все це традиційно у першій половині дня, доки гості ще не переступили порогів наших хат. Говорили переважно про літературу.

  • Про присвоєння рангів державним службовцям

     Розпорядження від 12 вересня 2023 р. № 791-р

  • Кадрові питання

     Президент України

    звільнив
    призначив