№189 (7587)

  • Країнам-сусідам пропонуємо компроміс

     «Ціною неймовірного професіоналізму та хоробрості наших воїнів Україна завоювала стратегічну ініціативу у війні проти російського агресора. Ворог все ще має ресурси, все ще сильний. Для перемоги у війні Україна змінюється», — так розпочав чергове засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

  • Вікторія ВЛАСЕНКО

    Україна позивається в СОТ проти трьох країн ЄС

     «Для нас принципово важливо довести, що окремі держави-члени ЄС не можуть забороняти імпорт українських товарів. Тому ми подаємо проти них позови в СОТ», — заявила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко. Вона висловила сподівання, що ці держави знімуть свої обмеження і Києву не доведеться з’ясовувати з ними відносини в судах.

  • Роман КИРЕЙ

    Молимося про мир в Україні

     Святкування юдейського нового року нинішньої осені припало на погожі вересневі дні. Умань зустрічала гостей, як і завжди, гостинно, з турботою про їхню безпеку та комфорт. Попри застереження про можливу небезпеку, адже в Україні триває війна, за повідомленням Національної поліції України, участь у Рош-га-Шана взяли понад 35 тисяч прочан-хасидів із багатьох країн.

  • Учитель­-психолог Володимир МИШАНИЧ: «Права дітей у шотландській школі у пріоритеті»

     Торік ужгородець Володимир Мишанич поїхав у Шотландію, де з березня цього року працює в одній із шкіл міста Данді. На початку нового навчального року кореспондент «Урядового кур’єра» поцікавився, чим живе звичайна шотландська школа і як у ній почуваються діти, які приїхали разом з батьками­-переселенцями з України.

  • Віктор КОЗОРІЗ

    Метрошкола

     Ще перед початком нового навчального року Харківський міський голова Ігор Терехов анонсував проєкт з облаштування в Харківському метрополітені навчальних кабінетів, у яких зможуть навчатися учні молодших класів. Тоді багато хто не вірив, що цей задум вдасться реалізувати, адже раніше нічого подібного не було в містах світу, де функціонує метрополітен.

  • Олександр ВЕРТІЛЬ

    У пріоритеті — якість, оперативність, доступність

    Недавній брифінг заступниці голови Сумської ОВА Олени Бойко викликав неабияке зацікавлення серед працівників місцевих ЗМІ й громадськості. Ішлося про перебіг реформування системи закладів охорони здоров’я, розпочате кілька років тому, а це стосується кожного жителя краю. Головна мета реформи — посилення спроможності лікувальних установ, підвищення якості, оперативності та доступності надання медичних послуг населенню.