ЗДОРОВ'Я

Про поступове зростання рівня захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції повідомив на зустрічі з журналістами перший заступник голови Державної санітарно-епідемічної служби Антон Парусов.

За його словами, минулого тижня у контрольних містах Українського центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій показники захворюваності на грип та ГРІ були нижчими за епідемічні пороги, за винятком Донецька, де на 10 тисяч населення припало 72,48 випадків при показнику епідпорога - 60,59.

Усього за минулий тиждень у 10-ти контрольних містах (Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Харків, Київ, Львів, Одеса, Чернігів, Сімферополь) Центру грипу було зареєстровано 61 086 хворих на гострі респіраторні інфекції, госпіталізовано 770 осіб (1,26% хворих), серед госпіталізованих 74,5% становлять діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРІ 62,72 випадки на 10 тис. населення проти 59,73 випадків на минулому тижні.

Хворих за четвертий тиждень 2011 року побільшало на 5% до попереднього тижня.

Серед дітей зареєстровано 35 805 випадків грипу та ГРІ (58,61% з числа всіх хворих). Як і раніше, частіше хворіли діти віком від 1 до 9 років.

За даними ВООЗ (за 3-й тиждень), у Європі продовжується поступове зростання активності грипу. У більшості країн спостерігається середня або низька активність. Люксембург повідомив про дуже високу активність грипу, а Грузія та Норвегія - про високу активність. Ріст звернень до медичних закладів спостерігається із заходу на схід.

В країнах Європейського регіону протягом третього тижня 2011 р. частка позитивних зразків на грип, як і попереднього тижня, склала 44%. У більшості країн світу серед виділених збудників продовжує домінувати вірус грипу А (Н1N1)-2009, однак у 13 країнах кодомінує, а у З- домінує вірус грипу В.

В Україні домінує вірус В. Однак частка типу А поступово зростає.

В цілому, епідемічна ситуація у містах Центру грипу на четвертому тижні 2011 р. залишалась контрольованою. Однак протягом декількох наступних тижнів слід очікувати подальшого збільшення кількості хворих. Тому лікарі пропонують вживати профілактичних заходів. Якщо ж недуга вас вразила, не займайтесь самолікуванням.

Що б уберегти своїх дітей від грипу подбайте про їх імунітет. Для цього давайте їм сироп Імунофлазід, який відмінно допоможе у цьому