ІНІЦІАТИВА

На міських маршрутах Донецька курсуватимуть новенькі автобуси та тролейбуси, придбані за облігації внутрішньої позики

Донецька міська рада випустить облігації внутрішньої позики на суму 60 млн грн для придбання нових автобусів і тролейбусів, а також для модернізації "підтоптаних" трамваїв, що нині гуркотять містом. За таке рішення проголосували депутати міськради, переймаючись підготовкою інфраструктури міста до Євро-2012.

Це не вперше, коли в Донецьку вдаються до подібного кроку. Приміром, торік тут випустили облігації внутрішньої позики для фінансування витрат міського бюджету. Нині вирішують інші завдання. "Мета позики - будівництво та реконструкція об'єктів комунального і соціально-культурного призначення, а також розвиток транспортної інфраструктури під час підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року", - йдеться в тексті рішення, прийнятого депутатами на сесії міської ради. Акцент донеччани вирішили зробити саме на закупівлю та ремонт рухомого складу громадського транспорту. "Ці фінансові ресурси будуть використані для обслуговування лізингових проектів для придбання міського транспорту", - чітко озвучив наміри міський голова Донецька Олександр Лук'янченко. До кінця І кварталу 2012 року міська влада має намір закупити 165 тролейбусів, 150 автобусів та 15 трамваїв. Окрім того, за словами міського голови, частина фінансових ресурсів, отриманих від розташування облігацій місцевої позики, вирішено спрямувати на модернізацію трамвайного парку. Такі роботи донеччани заходилися виконати спільно з фахівцями компаній з Чехії, які беруться "підрихтувати" трамваї Т-3 чеського виробництва (наразі таких 180).

Перемогу в конкурсних торгах та обрання андерайтера для розташування облігацій внутрішньої місцевої позики 2010 року отримав акціонерний банк "Укргазбанк". Муніципальні облігації на суму 60 млн грн будуть випущені на 5 років під 18% річних.