ПОЗИЦІЯ

Роботу новообраного міського голови Прем’єр контролюватиме особисто

Микола Азаров запевнив, що влада забезпечить демократичні та прозорі парламентські вибори. Про це Прем’єр-міністр заявив на урочистому засіданні Обухівської міської ради на Київщині з нагоди вступу на посаду новообраного міського голови Олександра Левченка.

«Суспільству нав’язується міф, що на майбутніх виборах до Верховної Ради можуть бути фальсифікації. Аби спростувати це, ми організували виборчий процес прозоро, демократично, щоб ні у кого з іноземних та українських спостерігачів не було навіть тіні сумніву у результатах виборів. Жодної скарги не було подано на порушення у процесі проведення виборів міського голови міста Обухів»,— цитує слова глави уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За словами Прем’єр-міністра, на виборах Обухівського міського голови були присутні 29 іноземних спостерігачів, спостерігачі від усіх політичних сил, народні депутати та представники громадськості, які засвідчили відсутність порушень під час виборчого процесу.

Микола Азаров наголосив на тому, що на виборах до Верховної Ради влада дотримуватиметься цивілізованих правил, оскільки чи не найбільше зацікавлена у проведенні демократичного волевиявлення.

Звертаючись до Олександра Левченка, глава уряду поставив завдання виправдати надану жителями міста довіру. При цьому Микола Азаров зауважив, що зрада людей є найтяжчим гріхом, передає УНІАН.  «Колись італійський поет Данте створив геніальний твір, в якому розмістив за значущістю всіх грішників на так звані «кола пекла». Кого він на самий низ опустив, знаєте? Зрадників. Найтяжчий гріх — це зрада, зрада довіри наших громадян. Тому із сьогоднішнього дня всі особисті інтереси мають відступати на десятий план, а на першому місці має бути виконання тих обіцянок, які давалися нашим людям. І ми за цим будемо дуже уважно стежити», —підкреслив Прем’єр-міністр.

У цьому контексті він пообіцяв, що за півроку знову приїде до Обухова та поцікавиться, яких результатів досяг новий керівник міста, і чи виконує дані обіцянки.

Також Микола Азаров звернув увагу на певні проблеми Обухова, які необхідно розв’язати. Зокрема Прем’єр висловив незадоволення станом доріг у місті. «Я проїхав, і пил стояв стовпом на дорозі. Не має такого бути. Знали, що Прем’єр-міністр приїде. Якщо я приїхав би просто так, я, звичайно, врізав би за повною програмою. Але тут святковий захід. Тому я ласкаво журю. Не повинно бути пороші на дорогах, однозначно. Дороги мають бути відремонтовані», — наголосив глава уряду.

Він також заявив про те, що в Україні немає жодних економічних підстав для зростання цін і тарифів. Микола Азаров зауважив, що деякі керівники на місцях намагаються розв’язувати проблеми своїх регіонів, зокрема за рахунок необгрунтованого підняття тарифів на житлово-комунальні послуги. За словами Прем’єра, щодо таких керівників будуть зроблені жорсткі висновки. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»

Микола Азаров на урочистому засіданні Обухівської міської ради. Фоторепортаж Олега МАРКЕВИЧА