ЄВРО-2012

У Харкові на Привокзальній площі, яка розташована біля Південного вокзалу, з'явилася оригінальна клумба у формі футбольного м'яча. На ній з різних кольорів квітів зробили також прапори України і Польщі - країн-організаторів футбольного чемпіонату Європи. І хоча ще не всі висаджені квіти розпустилися повністю, клумба вже вражає харків'ян та гостей міста своєю неповторною красою. Її створювачі кажуть, що це не єдиний сюрприз, який вони підготували до Євро-2012.

Незабаром перша столиця, як повідомив заступник директора департаменту з підготовки Харкова до Євро-2012 Олексій Чубарєв, святкуватиме рік до старту чемпіонату Європи з футболу. У рамках відзначення цієї дати планується проведення великого прес-туру для іноземних журналістів, яким продемонструють підготовку міста до чемпіонату. У заході візьмуть участь близько 50 іноземних представників мас-медіа. А 8 червня у Харкові розпочнеться міжнародний турнір з міні-футболу, в якому братимуть участь команди з восьми країн. Матчі цього турніру пройдуть на полях дитячої академії ФК "Металіст". Там гратимуть міста-побратими Харкова, зокрема команди Познані, Нюрнберга і інших.

За словами Олексія Чубарєва, увесь Харків буде поступово прикрашений в стилі Євро-2012. Для цього в місті з'являться спеціальні банери і флагштоки, які розроблять в УЄФА. Першими, звичайно ж, прикрасять харківський аеропорт і дороги, що ведуть до стадіону "Металіст", а вже після цього й усе місто.