Відновлення або початок робіт з будівництва ряду великих інфраструктурних об'єктів, у тому числі в рамках підготовки до чемпіонату Європи 2012 року з футболу, є важливим елементом забезпечення економічного зростання в Україні. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв.

"Активізувалася реконструкція аеропортів, будуються дороги, мости, в тому числі в Запоріжжі і Києві", - наголосив він. Як приклад перших результатів Андрій Клюєв назвав відкриття наприкінці серпня у Чернівцях другої черги об'їзної дороги, а також будівництво об'їзної траси в Сімферополі, яка має значно розвантажити місто. Перший віце-прем'єр також нагадав, що найближчим часом буде відкрито термінал F в аеропорту Бориспіль, а у вересні наступного року - термінал D.

"У Криму, наприклад, нещодавно було розпочато будівництво лінії електропередачі Сімферополь - Севастополь, в результаті чого ми нарешті забезпечимо круговою електромережею весь півострів. Там розпочато будівництво нових підстанцій, теплової електростанції. Також запустили два проекти в галузі альтернативної енергетики. В кінці серпня введемо в експлуатацію першу в Криму сонячну електростанцію. І хоч вона буде невелика - 17 МВт - та все ж, це буде перша в Україні станція такого типу. Також на півострові незабаром з'явиться нова вітрова електростанція", - заявив Андрій Клюєв. Він зазначив, що після того, як був прийнятий закон про "зелений тариф", стало можливим створення нових генеруючих потужностей на основі принципово нових технологій. Перший віце-прем'єр-міністр висловив упевненість, що через два роки проблема електропостачання півострова буде остаточно розв'язана.

"Простіше кажучи, ми, нарешті, почали будувати. А коли в країні починають розгортатися масштабні будівництва -зростання економіки забезпечене. Є чітка закономірність: якщо будівельні крани по країні працюють, значить, зростання пішло, і воно буде в більшості пов'язаних галузей", - передає слова першого віце-прем'єра його прес-служба.