ВІТАННЯ

Шановні друзі!

Щиро вітаю вас із професійним святом  — Днем працівників дипломатичної служби.

У 2011 році українська дипломатія в цілому ефективно реагувала на глобальні виклики й загрози, гідно відстоювала національні інтереси, захищала права українських громадян за кордоном.

Цей рік також відзначився утвердженням європейської ідентичності України, яка успішно виконала місію головування в Раді Європи, а також вийшла на новий рубіж у процесі європейської інтеграції, практично завершивши багаторічну роботу з підготовки Угоди про асоціацію з ЄС.

Активною й наполегливою була позиція України щодо реалізації порядку денного двосторонніх відносин нашої держави зі своїми традиційними і новими стратегічними партнерами та найближчими сусідами, у здійсненні взаємодії на регіональному рівні, співпраці у багатосторонніх форматах, у вирішенні питань Чорнобильської проблематики.

Розраховую, що працівники дипломатичної служби і надалі самовіддано забезпечуватимуть зміцнення авторитету нашої держави у світі та робитимуть усе необхідне для ефективної реалізації амбітних завдань на стратегічних напрямах зовнішньої політики. Бажаю всім міцного здоров’я, добробуту, творчої наснаги та всіляких успіхів.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

***

Шановні працівники дипломатичної служби України!

Вітаю вас із професійним святом української дипломатії.

Сьогодення вимагає від вас проведення зовнішньополітичного курсу, спрямованого на розвиток політичних, економічних, гуманітарних, наукових зв’язків з іншими державами, забезпечення захисту дипломатичними засобами суверенітету, безпеки, територіальної цілісності та непорушності кордонів України.

Гідно відстоюючи національні інтереси, підвищуючи авторитет нашої держави на міжнародній арені, ви виконуєте історичну місію.

Від імені уряду висловлюю щиру вдячність за ваш професіоналізм та відданість своїй справі.

Бажаю міцного здоров’я, віри у власні сили, нових досягнень у розбудові відносин нашої держави із світовою спільнотою.

Нехай успіх завжди супроводжує ваші починання на благо України!

З повагою

Прем’єр-міністр України  Микола АЗАРОВ