ВІЗИТ

Ознайомлення із структурою і діяльністю компанії "Хюндай Корпорейшн", а також переговори з її керівництвом щодо стратегічної співпраці було в центрі уваги робочого візиту віце-прем'єр-міністра Бориса Колеснікова до Республіки Корея.

Йшлося, зокрема, про постачання швидкісних поїздів корейського виробництва для потреб України під час Євро-2012. Використання потягів, які можуть розвивати швидкість до 180 км на годину, дасть змогу на третину скоротити час пересування між містами, що прийматимуть матчі.

До початку чемпіонату передбачається постачання шести поїздів, і ще чотири може бути закуплено до кінця 2012 року. Українська сторона очікує певне поліпшення умов кредиту, який надає Корея на закупівлю, і, вірогідно, на початку грудня контракт між "Укрзалізницею" і "Хюндай Корпорейшн" буде підписано. Після чого громадяни України зможуть повною мірою відчути всі зручності і високий рівень обслуговування, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"Хюндай - єдина компанія в світі, яка пообіцяла зробити для нас шість поїздів за 16 місяців. Інші компанії в цей термін можуть видати максимум два потяги", - зазначив Борис Колесніков.

Також у ході переговорів обговорювалася можливість створення спільного підприємства з виробництва рухомого складу на одному з українських підприємств. Обговорено й можливості співпраці в суднобудуванні, енергетиці, інформаційних технологіях і автопромі.