СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ

Що робить влада для громади
 

В останні роки взимку ми потерпали не тільки від аномальних морозів, рясних снігопадів і ожеледиці на дорогах, а й від різких перепадів температур і повеней після танення снігу. Але такого, як торік у грудні, давно не було. Сніг випав понад норму. Добряче вдарили морози. У деяких регіонах оголосили надзвичайний стан. Спецтехніка не встигала розчищати снігові замети і люди протягом грудня (244 рази) зверталися на урядову телефонну «гарячу лінію» та через Інтернет стосовно розчищення автошляхів державного значення та доріг у невеликих населених пунктах. Найбільше від наслідків стихії потерпали жителі Хмельницької, Тернопільської, Вінницької та Київської областей, які зверталися на урядову телефонну «гарячу лінію» по допомогу.

Не оминула нерозбірлива стихія й працівників сфери мистецтва. Так, керівник Заслуженого академічного симфонічного оркестру Національної радіокомпанії України звернувся із проханням звільнити зі снігової пастки склад оркестру та інших пасажирів, що перебували в автобусі у Львівській області на трасі Броди—Львів. За інформацією Бродівської районної державної адміністрації, автобус було звільнено із заметів.

Невідкладної допомоги потребували водії транспортних засобів, що застрягли у снігових пастках на дорогах і безрезультатно чекали на допомогу тривалий час. Так, жителька м. Луцька Волинської області звернулася із проханням допомогти її чоловікові, автомобіль якого застряг неподалік Тернопільського комбайнового заводу. Територіальне управління МНС у Тернопільській області повідомило, що для буксирування вантажного автомобіля було направлено рятувальне відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які за допомогою спеціального автомобіля підвищеної прохідності визволили автомашину чоловіка заявниці.

Житель с. Шишківців Сокирянського району Чернівецької області просив допомогти його синові, автомобіль якого опинився у сніговій пастці на дорозі у межах м. Новодністровська Чернівецької області. Територіальне управління МНС у Чернівецькій області поінформувало, що за допомогою техніки Мурованокуриловецького райавтодору Вінницької області автомобіль відбуксирували до місця проживання сина заявника.

Громадяни зверталися із проханнями розчистити вулиці міст та сіл від снігу і льоду, а також автошляхи районного, обласного і державного значення. Звернення переважно стосувалися автошляхів в Івано-Франківській, Донецькій, Рівненській, Тернопільській та Київській областях. Так, жителька м. Харкова звернулася з проханням розчистити автодорогу Київ — Харків — Довжанський, де протягом трьох днів у сніговому полоні перебував автотранспорт. Служба автомобільних доріг у Донецькій області повідомила, що рух автотранспорту на дорозі був зупинений на нетривалий час, рух вантажного автотранспорту відбувався в реверсному режимі. Протягом двох днів затор було ліквідовано. Примхи зими тривають.

За минулий тиждень на урядову телефонну «гарячу лінію» звернулося 11 566  заявників зі скаргами, заявами та пропозиціями.

  0-800-507-309. Урядова телефонна «гаряча лінія» працює, крім неділі та святкових днів, за таким графіком: понеділок — п'ятниця — з 8:00 до 21:00, субота — з 8:00 до 19:00. Веб-сайт Урядового контактного центру www.ukc.gov.ua.