ГРАНІТ НАУКИ

Фінансово-правовий коледж КНУ ім. Тараса Шевченка - перший в українському рейтингу

Нещодавно компанія "Socіo Medіa Group" оприлюднила результати щорічного рейтингу "Qualіty Educatіon", проведеного спільно з коаліцією аналітичних центрів "Експертна освітня мережа". Згідно з дослідженням, серед вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації кращим визначено Фінансово-правовий коледж Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

З коледжу - до магістратури

Безперечно, те, що засновником коледжу є один з найпрестижніших вітчизняних вишів, дає навчальному закладу неабияку конкурентну перевагу на ринку освітніх послуг, а також можливість спільно з університетом використовувати висококваліфікований науково-педагогічний колектив, навчально-методичну базу, бібліотечні фонди, гуртожитки тощо. А ще неабияк важливо постійно відчувати активну підтримку керівництва КНУ ім. Т. Шевченка та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Важливо, що навчальні плани Фінансово-правового коледжу повністю узгоджуються з навчальними планами відповідних факультетів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Відтак у випускників коледжу відсутня академічна різниця - завдяки цьому вони мають унікальну можливість вступати до магістратури економічного та юридичного факультетів КНУ ім. Т. Шевченка. "У нас молоді люди отримують базову вищу освіту - диплом бакалавра і вступають на п'ятий курс університету, де вони продовжують навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем "спеціаліст" або "магістр" за власним вибором. Така нагода можлива завдяки тому, що наші навчальні програми підготовки бакалавра повністю збігаються із навчальними програмами підготовки бакалавра університету, - пояснює завідуюча денним відділенням Фінансово-правового коледжу КНУ ім. Т. Шевченка Ірина Кульмінська. - Саме тому студенти коледжу не мають проблем із академічною різницею, яка виникає в студентів інших навчальних закладів. Крім того, ми тісно співпрацюємо з викладачами юридичного, економічного, філософського та факультету соціології університету. Наші високі результати і лідерські позиції на освітньому ринку досягаються як кадровим складом коледжу і університету, так і активною підтримкою керівництва відповідних факультетів Київського національного університету імені Тараса Шевченка".

Ірина Сергіївна розповідає, що у коледжі працюють високопрофесійні викладацькі кадри: "Унікальність нашого коледжу в тому, що тут студенти мають чудову нагоду поспілкуватися з такими відомими професорами як Лідія Костянтинівна Воронова, Петро Петрович Андрушко, Володимир Олександрович Котюк, Олександр Оксентійович Шевченко та ін. Це чудова можливість перейняти їхні знання та багаторічний досвід і стати справжніми фахівцями своєї справи". Також навчальний заклад забезпечений належною матеріально-технічною базою, зокрема комп'ютерними класами з інтерактивними засобами навчання, доступом до мережі Інтернет. Кожна студентська аудиторія обладнана відео- та аудіотехнікою. Бібліотечний фонд коледжу регулярно поновлюється.

- Мені дуже подобається навчатися у коледжі - тут цікаво не лише здобувати необхідні знання, а й відчувати себе частинкою родини, - ділиться студентка другого курсу Дарія Соколова. - Загалом я дуже люблю економіку й правознавство. І в коледжі маю можливість навчатися одразу на двох спеціальностях: "Правознавство" та "Фінанси і кредит". Вагоме значення для мене має те, що наші педагоги - це викладачі університету, тобто ми отримуємо такі ж цінні знання, як і студенти КНУ ім. Т. Шевченка. Також важливо, що після закінчення коледжу студенти мають можливість вступити до КНУ ім. Т. Шевченка.

Вдалий старт у кар'єрі

Освітяни запевняють, що Фінансово-правовий коледж не лише надає українській молоді якісні знання, а й є вдалим стартом для подальшого пошуку роботи. Нині коледж підписав договір про співпрацю з однією з найбільших кадрових агенцій -рекрутинговою компанією "New Age Recruіtіng Agency". Ця компанія займається підбором високопрофесійних кадрів для найбільших бізнес-структур України, в тому числі й для міжнародних корпорацій та компаній з іноземним капіталом.

Фінансово-правовий коледж Київського національного університету ім. Т. Шевченка став першим із навчальних закладів, з яким співпрацюватиме відома компанія. Її керівництво невипадково обрало коледж університету з-поміж десятків престижних ВНЗ, адже цей навчальний заклад вже впродовж кількох років є одним із лідерів ринку освітніх послуг, а його випускники працевлаштовуються на провідні посади в центральні органи державної влади та компанії, які представляють в Україні всесвітньо відомі бренди. Разом з тим угода про таку співпрацю гарантуватиме успішним студентам працевлаштування в провідних організаціях та фірмах. Згідно з умовами договору, решта випускників коледжу зможуть пройти стажування у відомих компаніях, отримавши досвід роботи. "Здобувати необхідні знання важливо для кожного майбутнього фахівця, одначе теорія без практики є мертвою. Саме тому співпраця з бізнес-структурами сприятиме адаптації знань студентів до потреб сучасного бізнесу", - наголошує Ірина Кульмінська.

У свою чергу керівництво компанії переконане, що співпраця з коледжем є дуже вагомою, оскільки, згідно зі статистичними даними, 50% випускників вишів на сьогодні працюють не за отриманою спеціальністю, а 20% молодих людей упродовж першого року після закінчення вишу взагалі не можуть знайти роботу.