ЗУСТРІЧІ 

Віктор Янукович поспілкувався з керівником ФІФА та лідерами країн,  які побували на фінальному матчі Євро-2012
 

Україна високо цінує продемонстровану до нас довіру щодо підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. «Я вдячний за те, що Україні була надана така велика честь —  разом із Польщею організувати Євро-2012. Мені здається, що свято вдалося», — сказав Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з президентом Міжнародної федерації футбольних асоціацій Йозефом Блаттером.

Глава держави підкреслив: певні труднощі у процесі підготовки масштабної спортивної події не завадили Україні зробити все, щоб Євро-2012 стало справді великим святом для мільйонів шанувальників футболу. «Багато було сумнівів у тому, що нам вдасться це зробити на високому рівні. Але все це ми пройшли разом з вами», — зауважив він.

Віктор Янукович також висловив окрему подяку президентові УЄФА Мішелю Платіні за сприяння у вирішенні багатьох питань, які стосувалися Євро-2012, повідомляє прес-служба глави держави.

VIP-персони на «Олімпійському» аплодували не лише іспанцям, а й організаторам дійства. Фото УНІАН 

Досвід, здобутий Україною під час підготовки та проведення фінальної частини ЧЄ з футболу 2012 року, буде корисним для нашої держави в майбутньому. Про це заявив Віктор Янукович після зустрічі з Президентом Польщі Броніславом Коморовським. 

Президент звернув особливу увагу на те, що в ході підготовки та проведення Євро-2012 Україні та Польщі вдалося консолідувати зусилля та створити належні умови для вболівальників. Віктор Янукович зокрема високо оцінив роботу українсько-польського штабу з питань Євро-2012, митної та прикордонної служб, правоохоронних органів, які забезпечували перетин кордону гостями чемпіонату та їхнє перебування на території обох держав.

Під час Євро-2012 усі гості нашої країни переконалися, що Україна — сучасна європейська держава. Про це Президент України сказав у ході зустрічі з Президентом Республіки Таджикистан Емомалі Рахмоном.

«Уболівальники, які приїхали з усіх країн Європи, з усього світу, отримали позитивний заряд емоцій. Вони побачили, що Україна — це сучасна європейська держава, що тут живе дуже доброзичливий народ», — сказав глава держави, зазначивши, що це — один із головних результатів проведення в Україні масштабного спортивного свята.

Президент також додав, що інфраструктура, споруджена в рамках підготовки до Євро-2012, слугуватиме майбутнім поколінням. «Це інвестиція в майбутнє», — підкреслив він.

Президент Республіки Таджикистан у свою чергу високо оцінив рівень підготовки і проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи з футболу.  

А під час зустрічі з Президентом Вірменії Сержем Саргсяном Віктор Янукович розповів, що побував на матчах не лише на стадіонах, а й відвідав у неділю ввечері столичну фан-зону.

«Свято футболу було гарним, воно вдалося. Підтвердженням цьому був настрій на стадіоні, у фан-зоні. Я бачив, як мирно і святково налаштовані вболівальники багатьох країн», — сказав він.

Президент наголосив, що вважає такий позитивний настрій гостей Євро-2012 дуже важливим. «Найголовніше — настрій уболівальників. Це дзеркальне відображення всього єврочемпіонату», — додав він.

 У свою чергу Серж Саргсян привітав Віктора Януковича з успішним проведенням футбольного чемпіонату. «Свято вдалося», — сказав Президент Вірменії, зазначивши, що з часу його останнього відвідання України торік Київ значно змінився. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»