ВИЗНАННЯ

З 15 жовтня європейські канали "Euronews" та "Eurosport" транслюватимуть промо-ролик про нашу країну

Про це повідомив на презентації кліпу "Увімкни Україну" та логотипа нашої країни віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков. А з 1 грудня український кліп показуватиме ще й Бі-Бі-Cі. "Шляхом проб та помилок ми створили перший кліп. УЄФА та Україна чітко розмежують повноваження щодо промоутерства. Наша країна рекламуватиме саме міста, які прийматимуть чемпіонат. А УЄФА з 8 червня наступного року представлятиме турнір", - анонсував віце-прем'єр.

Кліп, який представляє Україну, триває 90 секунд. Є й коротші його варіанти на 60 та 30 секунд. Це розраховано на те, аби іноземці зацікавилися найяскравішими українськими куточками та захотіли нас відвідати. Кадри швидко змінюють один одного: "Бориспіль", траса на Київ, панорама вечірньої столиці, Національна опера у Києві та Львівський оперний театр, столичний бізнес-центр "Парус", стадіон "Донбас Арена", Площа Ринок у Львові, Національний парк "Синевир", Коктебель, Балаклава, набережна Севастополя, Площа Свободи у Харкові, Камянець-Подільська фортеця, відеоряд з Карпат, Криму, заповідника Асканія-Нова. І це під супровід класичної музики із вкрапленнями українських народних інструментів. Відеоряд скомпонували у 90 секунд ролика український режисер Юліан Улибін та німецький оператор Торстен Ліпток. Зйомки кліпу проводилися з 12 жовтня по 1 листопада. А над музичним оформленням працював український композитор Володимир Кріпак.

По завершенні перегляду Борис Колесніков наголосив на тому, що незабаром з'явиться ще три кліпи з історичним змістом, які розповідатимуть про Київ як про найдавнішу слов'янську столицю.

Україну у новому логотипі символізує усміхнена квітка-соняшник. Його автору, дизайнеру міжнародної компанії "Saatchі&Saatchі" Андрію Крисенкову вдалося найкраще (з-поміж 300 робіт) створити унікальний образ, який включив би стилізоване слово "Україна" та зображувальний елемент, що асоціюється з нашою країною. Цей символ можна буде побачити на сувенірній та друкованій продукції під час Євро-2012.

Вже відповідаючи на запитання журналістів, а нашим братом вщерть був заповнений Інформаційний центр "Україна-2012", Борис Колесніков повідомив, що ми претендуватимемо ще й на фінали Ліги чемпіонів та Ліги Європи. "Одразу після Євро-2012 Україна подасть дві заявки - на проведення фіналів Ліги чемпіонів і Ліги Європи", - сказав урядовець. На це зможуть розраховувати стадіони "Донбас Арена" та НСК "Олімпійський".