ПЕРЕМОГА

Краща в Україні сестра милосердя мешкає у Рівному

Усе це вже позаду: 100 тестових запитань із різних галузей медицини, уявна п'ятирічна дівчинка, котрій вона робить конкурсну пробу Манту, і навіть захоплююче домашнє завдання, в якому Вікторія підкорила журі своїм професійним танцем. Попереду - щоденна робота у відділенні патології новонароджених Рівненської обласної клінічної дитячої лікарні, де переможниця ІV Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності медичних сестер "Ескулап-професіонал" Вікторія Возбранюк працює другий рік після закінчення базового медичного коледжу. Звісно, що на початку своєї сестринської кар'єри на такий стрімкий злет дівчина не сподівалася.

- Мріяла хіба про те, щоб потрапити до першої п'ятірки, -зізнається. - Та коли оголосили підсумок професійних тестів і я отримала найвищий результат із усіх 25 учасниць, це додало впевненості, бажання й азарту.

І ось вона, вікторія для Вікторії, та ще й із суперпризом - подорожжю по семи країнах Європи! А на додачу - діадема та перехідний символ найкращої медсестри України.

- Наступного року, завдяки нашій Вікторії, V Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медсестер прийматиме Рівне, - задоволений начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віталій Бойко.

Повернувшись додому, Вікторія одразу змінила діадему на халат та сестринську шапочку: вона, як і раніше, не відходить від своїх крихітних підопічних, які ростуть у кювезах. "Лікарня, доброзичлива до дитини", - цей статус обласна дитяча лікарня отримала насамперед завдяки таким скромним сестричкам, як Вікторія Возбранюк. Втім, справедливо вважають тут, її перемога - одна на всю їхню дружну команду, котра щогодини вершить маленькі людські подвиги.