ФІНАНСИ. Днями Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила позику на додаткове фінансування для України в сумі 150 млн доларів США для Другого проекту розвитку експорту. Його мета — сприяти зростанню експорту і реального сектору економіки шляхом надання середньо— і довгострокових інвестицій та фінансів обігового капіталу для українських приватних підприємств-експортерів. Проект також має на меті подальше підвищення спроможності банківського сектору України виступати посередником у наданні фінансових ресурсів корпоративному сектору, пропонуючи ширший діапазон кредитних продуктів кращої якості.

«Україні потрібні більш конкурентоспроможні і диверсифіковані види експорту для підтримки економічного зростання у ці мінливі часи глобального розвитку. Цей проект був ключовим джерелом фінансування експортерів під час кризи. Надаючи зараз додаткове фінансування, ми сподіваємось поширити його вплив, забезпечивши довготривале економічне піднесення», — зазначив директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер.

Позика на додаткове фінансування покликана доповнити існуючу кредитну лінію і продовжити впровадження проекту до кінця 2014 року, повідомило представництво Світового банку в Україні. Позику буде надано Укрексімбанку під державну гарантію, і вона підлягає погашенню протягом 30 років, включаючи шестирічний пільговий період. Фінансові зобов’язання Світового банку щодо України загалом становлять близько 7 млрд доларів США для 39 проектів і програм.