Олександр МАКАРСЬКИЙ,
член НСЖУ, професор КНУКіМ

ПРЕЗЕНТАЦІЯ. 28 лютого об 11-й годині ранку в Національній спілці письменників відбудеться подія, про яку приємно писати. Буде презентовано книжку, обкладинку якої ви бачите.

Хто ж ініціював створення такого збірника?

Вдячні учні — нині сивочолі, досвідчені, шановані журналісти, письменники, чиї прізвища багатьом нашим читачам добре знайомі і сприймаються як такі собі бренди — знаки якості. Єднає цих людей не тільки талант, відданість своїй професії, а й ще — рік закінчення КНУ ім. Т.Шевченка — 1972-й. Саме тоді отримали дипломи А. Горлов, Я. Гальченко, Г. Душейко, В. Корніюк, Г. Косих, М. Махінчук (редактор-упорядник книги), С. Правденко, М. Сорока.

Книга, про яку йдеться, — завершення своєрідної трилогії. До того були «Уроки журналістики і життя» — про шляхи і долі тих, хто отримав дипломи у 1972 р., а потім — «Журналісти з Київського університету», в якій згадано всіх випускників факультету (пізніше — інституту) журналістики КНУ.

Хочу висловити сподівання, що цей проект у шанованих колег не останній, що вони ще дадуть читачам не один привід замислитися над такими чеснотами, як вдячність, доброзичливість, повага до тих, хто нас виводить у люди, допомагає професійному та духовному росту.