Майже вдвічі збільшилася кількість слухачів у Вінницькому міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів «Поділля».

Упродовж першого півріччя цього року в ньому виявили бажання отримати професію 144 людини з особливими потребами з 19 областей нашої країни. В основному вони приїхали з Вінницької, Хмельницької, Одеської та Житомирської областей. Переважно це молодь, віком від 20 до 25 років. Серед тих, хто проходить реабілітацію, 60% становлять жінки. Можливість безкоштовно навчатися, жити і харчуватися в цьому центрі — неабияка допомога і підтримка їхнім родинам. До того ж навчання дає змогу вийти за рамки своєї проблеми і адаптуватися в суспільстві.

Найбільше людей з особливими потребами цікавлять спеціальності флориста, перукаря, візажиста, манікюрниці, оператора котельні, офісного службовця, а загалом тут реабілітацію здійснюють за чотирнадцятьма робітничими професіями. Керівництво «Поділля» не залишає випускників після закінчення навчання напризволяще, а в міру можливостей допомагає знайти роботу — 55% слухачів уже успішно працюють. «Ми робимо все, аби люди з особливими потребами знайшли себе в житті та самореалізувалися. Навчання у закладі набирає популярності, оскільки випускники отримують фахові знання і навички та можуть конкурувати з іншими спеціалістами схожих напрямів», — зазначив директор Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля» Роман Штогрин. Принагідно зауважимо, що заклад надає комплексну реабілітацію інвалідам, яка передбачає навчання, медичне спостереження, соціальну та психологічну реабілітацію.