Юрій НИКОНОВ,
для «Урядового курєра»

Сьогодні біля офісу Окружного адміністративного суду Києва, активісти Автомайдану, Правого сектора та громадскої організації «Комітет контролю державного майна» розпочали акцію на підтримку негайної люстрації суддів. Як повідомляє РБК Україна, учасники акції настоюють на першочерговій люстрації суддів Євгена Аблова і Віктора Данилишина.

За словами активістів саме ці служителі Феміди найбільше скопрометували себе співробітництвом з режимом Януковича. Зокрема, вони виносили рішення про розгін Майдану, заборону майданівцям займати будівлі в центрі Києва, а також заборонили Фонду держмайна інвентразацію на Вільногірському гірничо-металургійному та Іршанськоу гірничо-збагачувальному комбнатах, які незаконно перебувають в оренді структур Дмитра Фірташа.

Під час акції її учасники підпалили шини біля Окружного адмінсуду, потім передали звернення першим особам судової влади країни з вимогою визнати рішення цих суддів незаконними та притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Далі відбувся автопробіг за маршрутом Окружний адмінсуд – Вищий господарський суд – Вища рада юстиції – Вища кваліфікаційна комісія суддів – Комітет Верховної Ради з питань правосуддя. Активісти зробили зупинку біля Вищого господарського суду, в якому нині розглядається скарга щодо справи доведення до банкрутства ПАТ «Сумихімпром» та закликали суддів вирішувати справу з дотриманням закону.