ПАРТНЕРСТВО. «Розвиток відносин України зі Сполученими Штатами Америки є одним із пріоритетних напрямків нашої зовнішньої політики, — наголосив Президент Віктор Янукович у ході зустрічі із заступником міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Александром Вершбоу. — І ми зацікавлені в подальшому співробітництві у форматі стратегічного партнерства».

Глава держави висловив тверде переконання, що реалізація положень Хартії про стратегічне партнерство має й надалі залишатися пріоритетом двостороннього порядку денного, повідомляє прес-служба Президента.

Віктор Янукович зазначив, що Україна розраховує на подальшу підтримку Сполученими Штатами євроінтеграційного курсу нашої держави. «Дуже важливим для України залишається питання сприяння Сполучених Штатів Америки у становленні України як європейської демократичної держави та досягнення нами партнерства на шляху до європейської інтеграції», - сказав Президент. Він також підкреслив, що Україна надає великого значення партнерським відносинам із НАТО.