ГЕНІЙ СТАВ ДОСТУПНІШИМ. Повний архів Альберта Ейнштейна, представлений в інтернеті, вперше відкриває можливість ознайомитись із деякими особистими документами всесвітньовідомого вченого.

У Єврейському університеті в Єрусалимі, одним із засновників якого був Ейнштейн, оцифровано і розміщено в інтернеті деякі раніше не опубліковані матеріали, завдяки чому портрет Ейнштейна як людини та геніального вченого вимальвується ще випукліше.

Тепер науковці і прості шанувальники геніального вченого мають змогу побачити оригінальні тексти, підписані його славетною формулою «e=mc2».

Проект пропонує поглиблений доступ до життя Ейнштейна. Деякі матеріали – настільки особисті, що було неясно, чи слід їх оприлюднювати: зокрема, 24 любовні листи, що їх вчений написав своїй майбутній другій дружині Ельзі в той час, коли перебував ще у першому шлюбі.

Наразі до он-лайн-галереї не включено Ейнштейнового листа до редактора видання Falastin, де він пропонує створити «таємну раду», аби покласти край єврейсько-арабському конфлікту.

До колекції також входять Ейнштейнові сертифікати з вищої школи та листи, адресовані йому. 

Copyright © 2012 euronews